GOSTOVANJE Nova priznanja i medalje za 'Cro Star'

Taekwondo klub Cro star u Zenici 2023
TKD Cro Star

U subotu su se u Zenici održala dva turnira: Državno prvenstvo za kadete i juniore i Otvoreni međunarodni kup grada Zenice za vrtićance i mlađe kadete. Sudjelovalo je oko 500 natjecatelja, a mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' ostvario je i na ovim turnirima izvrsne rezultate. Mostarci su osvojili 12 medalja, tri ekipna plasmana i dvije titule najboljeg natjecatelja.

Na Državnom prvenstvu osvojene su dvije medalje. Josip Bevanda je postao viceprvak države u juniorskoj kategoriji - 63 kg, a Matej Šunjić je treći u državi u kadetskoj kategoriji - 53 kg.

"Veliku pohvalu za Državno prvenstvo zaslužuju i Josip Bevanda i Matej Šunjić, no istaknula bih Josipa Bevandu, čija je kategorija bila brojna, a ujedno i najjača kategorija prvenstva. S četiri odlično odrađene borbe ponio je titulu viceprvaka države. Zlatna medalja je umalo umaknula. Pri rezultatu 1:1 u rundama, u trećoj rundi pri izjednačenom rezultatu, proglašen je pobjednikom Josipov protivnik, tako da se radi o minimalnim nijansama između njih dvojice", kazala je trenerica Klaudia Marić.

Na Otvorenom međunarodnom Kupu grada Zenice osvojeno je 10 medalja: zlato: Niko Krešić (dva zlata), Ivan Jelić, Marko Bošnjak, Petar Šimun Zovko, Mia Drežnjak. Srebro: Petar Šimun Zovko i Petra Dankić. Bronca: Marko Bošnjak i Mia Drežnjak.  Niko Krešić proglašen je najboljim vrtićancem u borbama i najboljim dječakom u disciplini kick.

Ivan Jelić je treći najbolji dječak u disciplini kick, a Mia Drežnjak treća najbolja djevojčica u istoj disciplini. U ekipnom plasmanu osvojeno je 1. mjesto u kicku za dječake, 2. mjesto u vrtićancima i 3. mjesto u mlađim kadetima B. Ekipu u Zenicu su vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović. Natjecanja su se održala u Areni Zenica na osam borilišta s elektronskom opremom Daedo.

"Čitava ekipa zaslužuje veliku pohvalu. Istaknula bih još Niku Krešića koji je sve pokupio što se moglo pokupiti. Nastupio je u dvije discipline i u obje je osvojio zlatnu medalju te je u obje proglašen i najboljim natjecateljem. Aktivirali smo još naših početnika. Petra Dankić je u svom prvom nastupu osvojila srebro, a Petar Šimun Zovko je u svom drugom nastupu osvojio zlato i srebro", dodala je trenerica Marić.