EUROPSKI KUP Novo priznanje za mostarski judo klub, Nina se vratila s brončanim odličjem

Nina Grubišić Čabo medalja Sarajevo
J.K. Herceg

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan Europski kup za juniore i juniorke do 20 godina. Turnir je okupio 270 judaša i judašica iz 18 zemalja i četiri kontinenta. Među ovih 270, našle su se i tri članice judo kluba 'Herceg' i to Josipa Brvenik - 63 kg te Ina Ravlić i Nina Grubišić Čabo - 70 kg. Na ovom vrlo jakom turniru brončanu medalju osvojila je Nina Grubišić Čabo. 

"Nina je odradila iznimno dobar turnir. Ona je još uvijek kadetkinja i još ima skoro dvije godine kadetskog uzrasta, a ovaj rezultat napravila je u juniorskoj konkurenciji. Na ovom turniru Nina se borila protiv dosta iskusnijih protivnica, no vrlo inteligentan pristup borbama te naravno uz veliku želju za medaljom donijeli su nam veliko slavlje. Nina je prije mjesec dana u Napulju u Italiji, također na Europskom kupu, bila na korak od medalje, no morala se zadovoljiti petim mjestom. Mislim da se sve vratilo i posložilo ovog vikenda u Sarajevu", rekao je trener Marko Zrimšek.

U prvom kolu Nina je slavila protiv predstavnice Rumunjske Franceske Corneliu. Drugo kolo donijelo joj je prvu nositeljicu i predstavnicu Hrvatske Karlu Kulić od koje Nina biva poražena. Budući da je Kulić došla do polufinala Nina je imala pravo na popravne borbe.

Prvo kolo repasaža Nina je bila slobodna. Drugo kolo repasaža pobjeđuje gušenjem Une Mičić također predstavnice Bosne i Hercegovine i tako ulazi u borbu za broncu. Tamo je čeka Biron Laurence, Kanađanka koja je prošle godine bila peta na juniorskom panameričkom prvenstvu. Nini je trebalo dvije minute i 48 sekundi za pobjedu nad Kanađankom. 
 
"Protivnica je u meč ušla dosta agresivno, no znali smo da što meč bude išao dalje da će Nina preuzimati dominaciju i tako je i bilo. Nakon prve dvije ili tri razmjene gdje je Kanađanka krenula agresivno, Nina ju je uspjela 'primiriti' i dalje sigurno odvesti borbu u svoju korist i na našu veliku sreću osvojiti svoju prvu IJF službenu medalju. Jako smo sretni", dodao je Zrimšek.

Ina Ravlić prošla je prvo kolo, dok Josipa Brvenik nije uspjela preskočiti prvu prepreku. Za judaše Judo kluba 'Herceg sada ide odmor od tjedan dana, a onda nastavak priprema za ostatak sezone koja je zgusnuta turnirima i kampovima, priopćeno je iz tog kluba.