Europska bronca sija kao zlato: KK Brotnjo organizirao veličanstven doček za Jelenu Pehar

Jelena Pehar
...za kadete, juniore i mlađe seniore u kategoriji kadetkinje -54 kg osvojila brončanu medalju. Dočeku osvajačice brončane medalje nazočili su članovi KK Brotnjo, članovi KK Hercegovina i KK Međugorje, tajnik Športskog saveza Brotnja Milorad Prusina, brojni roditelji, prijatelji, sponzori i donatori koji podržavaju rad KK Brotnjo.

Nastupajući za karate reprezentaciju Hrvatske Jelena je u Zurichu osvojila brončanu medalju, što je prva medalja s Europskog prvenstva u ženskoj konkurenciji osvojena u povijesti broćanskog karatea. Zasigurno, ovakav uspjeh predstavlja veliki poticaj za još ustrajniji rad svih zaljubljenika u ovaj borilački sport na području općine Čitluk, a predsjednik KK Brotnjo Tihomir Ostojić ponosan na uspjeh svoje članice kazao nam je da je ovaj uspjeh još značajniji kada se zna da je Jelena osvojivši broncu u Zurichu izborila izravan plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Indoneziji, kao i na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati na Cipru.

- Ovo je radosna večer za sve nas pa treninga neće biti. Postoje trenutci kada treba zastati i proslaviti uspjeh. Večeras ćemo proslaviti najveći uspjeh Karate kluba Brotnjo od njegova osnivanja. Naime, članica našeg kluba Jelena Pehar osvojila je treće mjesto i brončanu medalju u pojedinačni borbama na Europskom prvenstvu koje je održano u Švicarskoj... Ti si Jelena postigla rezultat na ponos našeg kluba i reprezentacije Hrvatske jer si pokazala fizičku spremnost i borilačkim sposobnostima ostvarila najveći uspije u povijesti našeg kluba, zbog čega ti u ime svih upućujem iskrene čestitke. Nadam se da će ovaj rezultat biti dodatni poticaj tebi i svima nama u klubu za još ozbiljniji i odgovorniji rad te nove uspjehe - kazao je Tihomir Ostojić nakon što je na doček stigla osvajačica brončane medalje, Jelena Pehar.

Za nastup na Europskom prvenstvu Jelenu Pehar pripremao je trener Žarko Planinić koji je čestitajući Jeleni kazao: Nadam se da je ovo samo prvi u nizu uspjeha te da ćemo ovakvih dočeka organizirati još, ne samo za Jelenu nego i za ostale natjecatelje iz našeg i ostala dva kluba. Na ovom projektu radili smo više od dvije godine a Jelena se nešto kasnije uključila i ,evo, prva došla do europske medalje. Čestitam.

Oduševljena dočekom koji su joj priredile klupske kolege,kojem su nazočili članovi KK Hercegovina i KK Međugorje te brojni zaljubljenici u karate Jelena je skromno svima zahvalila i kazala kako joj je posljednji uspjeh poticaj da nastavi predano trenirati, ali i poticaj za nove uspjehe.

- Vi mislite da je ovo samo bronca ili europska medalja, ali ja to smatram nečim mnogo većim. U njoj vidim sav svoj trud, svoje suze, svoju krv, treninge, ali i sve vas koji ste dali svoj prilog mom uspjehu i ovom dočeku koji me ganuo. I dalje ću se truditi dati još više jer mi je ovo samo uzlet, samo motiv za još uspješniji rad kako bih barem ponovila ovaj uspjeh a, uz Božju pomoć, i da napravim nešto više - kazala je Jelena Pehar prije nego što je zarezala simboličnu tortu pripremljenu za ovu prigodu.

Fotografije s proslave možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba