EMIL MARKIĆ ZA HERCEGOVINA.INFO "Vidim svoju šansu, zato sam i pristao na borbu"

Emil Markić
hercegovina.info

Mostarski boksač Emil Markić 24. travnja borit će se za WBO pojas protiv engleskog boksača Calluma Johnsona. Englez će Markiću biti domaćin u Londonu. Markić i Johnson borit će se za WBO Global titulu, koja je najjača nakon one svjetske. Protivnik neće biti niti malo lagan, no Markić vidi svoju šansu. Posljednji tjedan pripremao se s hrvatskom boksačkom legendom.

"Poziv stigao je praktički u posljednji tren. Imali smo sveukupno mjesec dana za pripreme. Prošli tjedan proveo sam u Zagrebu kod Stjepana Božića gdje sam trenirao, a sada sam se vratio u Mostar gdje ću raditi naredna dva-tri tjedna do meča", kaže Markić za Hercegovina.info.

Nije puno razmišljao nakon poziva.

"Pristao sam na borbu iz razloga što je to velika borba, velika titula i velika manifestacija, a drugi razlog je taj što vidim svoju šansu da mogu pobijediti, tako da sam odmah pristao. I prije sam se borio protiv favorita pa sam ih pobjeđivao. U dobrom sam pobjedničkom nizu, dobre sam borbe imao, tako da nije nemoguće pobijediti ga", kaže.

O svom protivniku ima samo riječi hvale.

"On je broj jedan u Velikoj Britaniji i boljega nema od njega. Ima samo jedan poraz od Artura Beterbieva koji je dvostruki svjetski prvak. On je trenirao cijelo vrijeme, a jedini pauze je mogao imati zbog pandemije kao i svi mi. Ne očekujem nespremnog protivnika to je sigurno. Znate kakvi su Englezi borbeni, nema kod njih zabušavanja", ističe mostarski boksač.

Englez je rekao kako očekuje 'hrđu' u ringu.

"Vidjet ćemo, ja se nadam da je možda on malo 'zahrđao' da mi bude lakše", kaže nam Markić uz smijeh.

Ukoliko naš boksač ostvari pobjedu, ponovno će u ring s Callumom Johnsonom.

"Ako ja pobijedim on ima klauzulu u ugovoru koja mu jamči revanš, ako pak izgubim u tom slučaju ja nemam pravo na isto", zaključio je Markić.

Pobjeda Englezu omogućava mogućnost da izravno boksa za svjetsku WBO titulu, dok bi Markić kao 15. izazivač na svijetu po WBO verziji teoretski mogao dobiti priliku za borbu za svjetsku titulu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.