EMIL MARKIĆ BOKSA ZA TITULU INTERKONTINENTALNOG PRVAKA "Kratko je vrijeme za pripremu, ali spreman sam. Najbolja opcija je nokaut"

Emil Markić
hercegovina.info

Krajem ovog mjeseca, točnije 28. siječnja mostarski boksač Emil Markić u Londonu će se boriti za naslov Interkontinentalnog prvaka po WBO verziji. Njegov protivnik na Wembley areni bit će Willy Hutchinson koji je do sada upisao 15 pobjeda, 11 nokautom i jedan poraz, ali i koji drži pojas Interkontinentalnog prvaka.

Meč Markića i Hutchinsona bit će uvodna borba priredbi na kojoj se Artur Beterbiev i Anthony Yarde bore za titule svjetskog prvaka po WBO, WBC i IBF verzijama.

"Velika je stvar boksati na Wembley areni uoči borbe za naslov svjetskog prvaka. Što se tiče protivnika, radi se o borcu koji je pod ugovorom kod Frank Warena, koji je jedan od najjačih menadžera na svijetu, a dovoljno govori činjenica da je pod njim i Tyson Fury. Samim tim on ne može biti loš borac. Bio je omladinski svjetski prvak kao amater, zatim i u profesionalnom boksu. Osvojio je sve što se moglo osvojiti u mlađim uzrastima. Sada brani titulu Interkontinentalnog prvaka", kaže Markić za Hercegovina.info.

Pripreme su u punom jeku.

"Kratko je vrijeme za spremiti se. Ugovor je potpisan prije nekoliko dana i nema puno vremena za pripremu, možda sveukupno mjesec dana. No, ja sam uvijek u treningu. Malo je nezgodno kada idete na gostujući teren, a nemate puno vremena", dodaje.

Unatoč tome samopuzdanje je kod mostarskog borca uvijek prisutno, iako je svjestan daće biti teško.

"Uvijek mogu pobijediti. Istina, na gostujućem terenu je malo teže ukoliko borba ode na bodovanje. Ako tu budete malo bolji od protivnika, neće biti dovoljno. Na gostujućem terenu se sve radi da vam se oteža stvar. Sve su to sitnice, ali često presude, tako da bi najbolja opcija bio nokaut", ističe Markić.

Osim pojasa, Markiću je ovo ujedno i veliki povratak boksu nakon dužeg izbivanja iz ringa.

"Nisam boksao više od godinu dana, imao sam i operaciju ramena. S druge strane imam ugovor u Bare-knuckle boksu (BKB), no potpisao sam ga uz uvjet da imam mogućnost i boksati. Nakon ove borbe, krajem ožujka me očekuje borba i u BKB u Londonu, ali sada je fokus na Hutchinsonu", zaključio je Markić.

Markiću će ovo biti 37. borba u profesionalnom boksu, a dosadašnji score je 33 pobjede od čega 25 nokautom i tri poraza.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.