Dvanaestogodišnja Nika Zovko jedan je od sportskih ponosa Hercegovine

Dvanaestogodišnja Nika Zovko jedan je od sportskih ponosa Hercegovine
Nika Zovko

Judo klubHercegovac“ jedan je od najjačih sportskih kolektiva u gradu na Neretvi. To je dokazano i na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Istočnom Sarajevu na kojemu je posebno briljirala mlada Nika Zovko koja je po treći put uzastopno postala prvakinja države.

Dvanaestogodišnja Nika osim fantastičnog niza na državnim prvenstvima,  može se pohvaliti i zlatnim odličjem s Balkanskog prvenstva prošle godine održanog u Rumunjskoj. Na tome prvenstvu članovi najstarijega mostarskoga judo kluba osvojili su šest odličja, od čega tri zlata,   dvije bronce i jedno  srebro. Prvo od njih osvojila je upravo Nika, koja ističe kako je na tom prvenstvu Hercegovac potvrdio da pripada vrhu europskog juda. 

„Bila sam jako uzbuđena što sam osvojila zlatnu medalju i posebno pamtim potporu trenera Marka Zrimšeka koji je najzaslužniji što sam postigla taj uspjeh.“

Nika je u toj godini došla do zlata i na jednom od najjačih međunarodnih judo turnira u njemačkom Frankfurtu. 

Ove godine zbog pandemije COVID-a 19, mnogi turniri su otkazani. Jedino je održano državno prvenstvo na kojemu je ponovno uzela zlato. 

 "Sretna sam što sam i ove godine osvojila zlatnu medalju na državnom prvenstvu i što sam nastavila svoj niz pobjeda koji traje već treću godinu“,  kazala je Nika te dodala kako je prve sportske korake napravila u školi sporta „Sport talent“, odakle prešla u Judo klub „Hercegovac“.  

Ne sumnjamo da će Nika i dalje predano raditi i osvajati najsjajnija odličja, kako na domaćim tako i na najjačim europskim smotrama ovoga sporta.