DRŽAVNO PRVENSTVO Nakon pola godine pauze, nove medalje stigle u Mostar

Ekipna
JK Borsa

Judo klub 'Borsa' ovog je vikenda nastupao na prvenstvu države u konkurenciji juniora i juniorki. Državno prvenstvo je održano u Lukavcu pod organizacijom judo kluba 'Lukavac'. Na natjecanju su nastupali svi kvalificirani natjecatelji iz sva tri judo saveza koliko ih i djeluje u Bosni i Hercegovini i to pod okriljem glavnog granskog saveza Judo saveza BiH. Prvenstvu je pristupio 51 judo klub.

Reprezentativka BiH Josipa Brvenik, aktualna viceprvakinja Balkana za kadetkinje, te aktualna nositeljica brončanog odličja s juniorskog Balkanskog prvenstva, postala je prvakinja države u uzrastima juniorki, u kategoriji do 63 kg, što je i treće zlatno odličje za ovu 'Borsinu' natjecateljicu, kada su u pitanju državna prvenstva. 

Do finala je stigao i Darijan Faletar, te se u iznimno jakoj konkurenciji okitio srebrenim odličjem u kategoriji do 90 kg. Monika Zadro i Ana Ujdur osvojile su brončano odličje.

Ovo je ujedno i prvo natjecanje na kojem je judo klub 'Borsa' nastupao od sportske stanke koja je započela u mjesecu ožujku ove godine, navedeno je u priopćenju iz ovog mostarskog kluba.