FOTO  Dragan Čović primio Antonia Plazibata - prvaka svijeta u kickboxu u low kick kategoriji

Antonio Plazibat, dr. Dragan Čović

Antonio je nokautom, u trećoj rundi, pobijedio Poljaka Michala Turinskog, dosadašnjeg profesionalnog prvaka svijeta. Sportski spektakl održao se proteklog vikenda u Ljubuškom, u sklopu 23. međunarodnog memorijala "Ludvig Lutko Pavlović".
Na sastanku je nazočilo i izaslanstvo Saveza tajlandskog boksa u BiH, kojega je predvodio predsjednik Saveza Ante Šimović.

Uz prezentaciju ostvarenih rezultata, ali i budućih planova, Šimović se zahvalio u ime Saveza na potpori koju pruža predsjednik Čović Savezu i sportu.
„Zadovoljstvo mi je što sam mogao upriličiti susret s Antonijem danas ovdje, s ljudima koji se bave sportom u BiH i RH i da smo unutar Hrvatskog korpusa u BiH napravili jedan poseban spektakl. Razgovarali smo o njihovim planovima, svjestan sam koliko odricanja treba da bi se ovakvi planovi napravili, ali s druge strane moramo svi sudjelovati u promidžbi, a osobito kada je u pitanju kultura i sport kako bi na neki način poslali mladim ljudima vrlo jasnu poruku. S te strane evo jedna čestitka za uspjeh koji se postigao a i budući uspjeh, samo nek služi zdravlje a onda će doći i uspjesi", kazao je predsjednik Čović.
„Gledao sam borbu, prezentacija mladosti, moći, znanja s partnerom kojeg treba respektirati, malo kad to pogledate koliko je pregleda na društvenim mrežama, potaknulo je mlade ljude da se drže sporta, bolje biti u sportu nego u nekim porocima tako da s te strane će Antonio nastaviti uspjeh i naredne godine", zaključio je predsjednik Čović.
„Zadovoljan sam svim, sve je dobro prošlo, nema nikakvih ozljeda, čast mi je što sam došao ovdje, što sam primljen kod predsjednika Čovića, super se osjećam, zadovoljan sam", kazao je skromno Antonio Plazibat prvaka svijeta u kickboxu.