DOBAR RAD Mala i odabrana ekipa Cro stara izborila se za pet medalja

Taekwondo klub Cro star u Fojnici 2023
TKD Cro Star

U subotu je u Fojnici održan '25. Fojnica Open', međunarodni taekwondo turnir koji je okupio natjecatelje iz Hrvatske, Crne Gore i cijele Bosne i Hercegovine. Mostarski Taekwondo klub 'Cro Star' predstavljalo je troje odvažnih u najmlađim uzrasnim skupinama, a bili su više nego odlični. Troje malih Mostaraca se izborilo za pet medalja (dvije zlatne i tri brončane) i pehar.

Marko Bevanda je u mlađim kadetima osvojio zlato, Mia Drežnjak je u mlađim kadetkinjama osvojila zlato, broncu i pehar za najbolju djevojčicu njene uzrasne skupine, a Mateo Barbarić izborio se za dvije bronce. Marko Bevanda je i protekli vikend osvojio zlatnu medalju i dominira svojom kategorijom. Iz turnira u turnir je sve bolji i bolji a o tome svjedoče i njegovi rezultati.

Mia Drežnjak također niže medalje od početka godine, a najboljom djevojčicom svoje uzrasne skupine proglašena je još u Kaknju i Bugojnu te joj je ovo 3. titula u ovoj godini. Mateo Barbarić se tek počeo natjecati u uzrastu vrtićanaca, ali stalno napreduje i na tri turnira na kojima je do sad bio osvojio je čak šest medalja. Ima mogućnost nastupa u dvije discipline te se izborio za zlato, dva srebra i tri bronce.

"Naša malena, ali žestoka trojka je bila više nego odlična i jako sam zadovoljna. Ono što je najbitnije jeste da napreduju i da su sve bolji i bolji iz turnira u turnir. U Fojnici smo se predstavili s ovom malom ekipom jer nam jedan dio natjecatelja ima ekskurzije i slične obveze, a jedan dio odmara od turnira koje smo imali nekoliko vikenda zaredom. Radimo po planu i programu, a do sad smo i premašili zacrtane ciljeve", rekla je trenerica Klaudia Marić.

'Fojnica Open' se održao u sportskoj dvorani srednjoškolskog centra Fojnica na tri borilišta s elektronskom opremom Daedo. Ekipu u Fojnicu je vodila trenerica Klaudia Marić. Za Mostarce nema odmora. Već idući vikend nastupaju na turniru u Posušju, a jedna ekipa će pristupiti polaganju za majstorska zvanja koje organizira Taekwondo savez Bosne i Hercegovine, navedeno je iz tog kluba.