DO 18 GODINA Član 'Borse' na prvenstvu Balkana se izborio za četiri pobjede

Judo klub Borsa Mario Novak u Makedoniji 2023
J.K. Borsa

Prvog dana balkanskog prvenstva u judo-u za uzrast natjecatelja do 18 godina, član mostarske 'Borse' Mario Novak upisao je četiri pobjede i jedan poraz, te osvojio brončano odličje u kategoriji do 55 kg.

Balkansko natjecanje održava se u Sjevernoj Makedoniji, a pravo sudjelovanja imaju reprezentativci 12 nacionalnih saveza, a to su judo savezi Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Rumunjske, Cipra i Turske. 

U borbama do sjajnog odličja, u vrlo jakoj konkurenciji, Mario je bio bolji u borbama protiv Crnogorca Pavla Aleksića, Bugara Athanasov Yullyana, Grka Mariosa Karpidisa, Rumunja Alina Soricija, dok je u vrlo 'tijesnoj' borbi poražen od predstavnika Turske Oba Sefera, koji je na koncu postao i prvak Balkana.

Iz 'Borse' napominju da je aktualni prvak BiH Mario Novak nositelj još jednog balkanskog odličja i to zlatnog sjaja osvojenog protekle godine u turskom Edirneu. Judo klub 'Borsa' trenutno broji 31 odličje sa ovog ranga natjecanja.