DAVID I DORA MARUŠIĆ Brat i sestra iz Mostara najbolji taekwondoisti u BiH

taekwondo
Privatni album

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine organizirao je ovogodišnje prvenstvo BiH u Zvorniku. Na prvenstvu je sudjelovalo 470 natjecatelja iz 44 kluba u svim uzrasnim kategorijama i formama, a najbolji u ukupno poretku je "Taekwondo klub Novi Grad" s 19 zlatnih medalja.

Taekwondoisti ovog kluba osvojili su prva mjesta u kategorijama, kadeta i kadetkinja, juniora i juniorki, te seniora i seniorki.

Drugo mjesto zauzeo je klub "Nur" dok je trećeplasirani "Taekwondo klub Magone" iz Livna.

U kategoriji najmlađih kadeta najbolji pojedinac bio je Adin Grahić iz "Taekwondo kluba Rudar", dok je najbolji kadet Ahmed Čavrk iz "Taekwondo kluba Olimpic". Hamza Bahtanović iz "Taekwondo kluba Šampion" najbolji je junior, dok je David Marušić iz "Taekwondo kluba Novi Grad" najbolji senior.

U kategoriji mlađih kadetkinja najbolja je bila Merima Vatreš iz "Škole sporta Delfin", najbolja kadetkinja je Ema Kurić iz "Taekwondo kluba Željezničar" dok je Dua Ahmad iz "Taekwondo kluba Olimpic" bila najbolja u kategoriji juniorki.

Najbolja seniorka je Dora Marušić iz "Taekwondo kluba Mladost".

Valja istaknuti kako su najbolji seniori s ovog prvenstva Dora i David Marušić brat i sestra iz Mostara, Mostarci su, no zbog nemogućnosti napredovanja u ovom sportu u Mostaru nastupaju se za sarajevske klubove "Mladost" i "Novi Grad", kako bi mogli skupljati bodove za svjetsku i olimpijsku listu.

David i Dora su sportaši su koji zajedno imaju preko 200 medalja s različitih natjecanja, a i Balkanski su viceprvaci. Dora je Europska klupska viceprvakinja za 2020. godinu. Iza njih je 13 godina rada, sporta i žrtve njihovih roditelja. Uz odlične sportske rezultate Dora je i studentica Pravnog fakulteta u Mostaru.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.