CRO STAR Taekwondoisti uspješno položili za nove pojaseve

Taekwondo Cro star polaganje pojas
Taekwondo klub Cro Star

Nakon osvojenih 150 medalja u prvom dijelu natjecateljske sezone, aktivnosti se nastavljaju u mostarskom Taekwondo klubu 'Cro Star', koji vodi trenerica Klaudia Marić. 40 članova kluba pristupilo je polaganju i uspješno steklo svoje novo zvanje.

Za Taekwondo klince položili su: Filip Zovko, Ivan Jelčić, Iva Marinčić, David Bandić, David Brajković, Petra Bukvić, Fran Ćavar, Ivan Ćavar. Članovi grupe 'Taekwondo klinci' rade pojednostavljeni taekwondo program, koji je prilagođen uzrastu djece od 4 do 6 godina.

Viši bijeli pojas stekli su: Slavko Marinčić, Luka Filipović, Marko Bošnjak, Mateo Jelčić, Emanuel Naletilić. Niži žuti pojas: Niko Krešić, Jakov Lucović, Domagoj Doko, Darjan Weber. Viši žuti pojas: Sunčica Lasić, Ivan Skoko, Tia Udovičić, Barbara Lasić, Luka Bošnjak.

Niži zeleni pojas: Dominik Baković, Lara Baković, Neo Krezić, Noa Krezić, Vito Avmedovski, David Ilić, Matej Šunjić, Ana Grbešić, Josip Milićević, Iva Marić. Viši zeleni pojas: Lea Krešić, Doris Zlomislić, Gabriela Šunje. Niži plavi pojas: Mate Bandić, Nikola Aničić.

Taekwondo Cro star polaganje pojas

"Svi kandidati zaslužuju pohvalu za svoj novi pojas, no posebno bih željela istaknuti i pohvaliti djecu, koja redovno prate taekwondo program, ali isto tako redovno dolaze na dodatne treninge za sportaše, redovno se natječu i osvajaju medalje. To iziskuje više truda i rada, pogotovo kad imaju i školske obveze", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Tri kandidata iz Taekwondo kluba 'Cro Star' pristupili su polaganju za majstorska zvanja te uspješno stekli svoj crni pojas. Andrej Matić položio je za crni pojas 1. Dan, a Nika Šunjić i Vanesa Matić položile su za 1. Poom.

"Jako sam sretna i zadovoljna što je naših troje kandidata uspješno steklo svoj crni pojas. Dugo smo se pripremali, te uspjeh nije izostao. Razlika između 1. Dana i 1.Pooma je u godinama. Svi kandidati mlađi od 15 godina nose zvanje 1. Poom i nemaju razbijanje dasaka u programu polaganja", dodala je trenerica Marić.

Taekwondo Cro star polaganje pojas

Polaganje se inače sastoji od provjere stavova, ručnih i nožnih tehnika, vrlo atraktivne leteće nožne tehnike, koja je karakteristična za taekwondo. Svi kandidati su morali pokazati i znanje iz formi, samoobrane, sparinga, borbe na 1 i 3 koraka, a na kraju je uslijedilo razbijanje dasaka raznolikim ručnim i nožnim tehnikama.

Mostarski 'Cro Star' nastavlja sa svojim aktivnostima. Prvo na redu je klupski odlazak na kanue na Trebižat i kupanje, a nakon toga slijedi dosta zabavnih aktivnosti na treningu.