CRO STAR Pehar i 15 medalja za mostarski klub na Otvorenom kupu BiH

Taekwondo klub Cro Star otvoreni kup Sarajevo 2022
Taekwondo klub Cro Star

U subotu se u Sarajevu održao Otvoreni Kup BiH u taekwondo-u na kojem je sudjelovalo 525 natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Nepala.

Mostarski Taekwondo klub 'Cro Star', koji vodi trenerica Klaudia Marić, nastavlja nizati fantastične uspjehe. Nakon velikog broja medalja i pehara na turniru u Kaknju, na državnom prvenstvu i Kupu vrtićanaca, ovaj put je 'Cro Star' osvojio 15 medalja i pehar za ekipno 3. mjesto.

Zlatne medalje su osvojili: Iva Marić, Lea Krešić, Ana Grbešić, Niko Krešić. Srebrene medalje su osvojili: Dominik Baković, Lana Šunjić, Niko Krešić, Ivan Skoko, Jakov Lucović, Petra Bukvić. Brončana odličja su osvojili: Noa Rezdeušek, Iva Šunjić, Jana Krtalić, Iva Grbešić, Jakov Lucović.

Turnir se održao u hotelu 'Hills' na sedam borilišta, a ekipu su vodili treneri Klaudia Marić i Boris Knezović.

"Cijela ekipa zaslužuje veliku pohvalu za uspjeh i zalaganje, ali posebno bih željela istaknuti osvajače zlatnih medalja. Iva Marić na svakom turniru osvaja medalju, treća je u državi, a u Sarajevu posebno treba istaknuti njenu finalnu borbu u kojoj je pokazala veliku nadmoć nad protivnicom.

Brat i sestra Niko i Lea Krešić su također uspješni na svakom turniru, stalno napreduju, a na ovom turniru su se opet okitili zlatnim medaljama. Ana Grbešić je uvjerljivo bila najbolja u svojoj kategoriji i sasvim zasluženo ponijela titulu najbolje. Ovo četvero natjecatelja je proglašeno i najboljim sportašima kluba za proteklu godinu u njihovim uzrasnim skupinama", rekla je trenerica Klaudia Marić.

Pored navedenih osvajača medalja na turniru u Sarajevu nastupili su još Lara Baković, Jelena Ćeško i Josip Milićević koji se i pored dobrog nastupa ovaj put nisu uspjeli izboriti za medalju. Taekwondo klub 'Cro Star' nastavlja sa svojim aktivnostima po planu i programu za ovu godinu. Na redu su Prvenstvo Federacije BiH, polaganje za učeničke pojaseve i još nekoliko dodatnih klupskih aktivnosti, navedeno je iz tog kluba.