FOTO  Cro Star izvrsno organizirao 10. jubilarni Mostar Open

Cro Star
...međunarodni taekwondo turnir, koji je ove godine okupio 450 natjecatelja iz 7 država (BiH, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Albanija, Izrael i Portugal).
Na turniru su bile 3 discipline: borbe, forme i kick. Sudili su suci iz 3 države (BiH, Hrvatska, Crna Gora), a koristila se elektronska oprema Daedo. Svake godine na Mostar Open-u postoji neki novitet, pa su se tako ove godine u Mostaru, po prvi put u BiH, koristile elektronske kacige s vizirom, koje se koriste na velikim G1 turnirima u uzrastu kadeta. Glavni sudac turnira bio je Branko Stanić iz Fojnice.
Ceremonija otvaranja je počela u 9 sati, a turnir je ispred Sportskog saveza grada Mostara otvorila generalna tajnica saveza Mirjana Bošnjak. Natjecateljski dio je počeo u 9:30 i nastavio se do večernjih sati.
Klub domaćin je za sve natjecatelje pripremio veliki broj nagrada, pa su natjecatelji pored medalja i pehara u svim selekcijama dobili poklon paketić za osvojeno 1. mjesto, nagrađeni su najbolji borci u svim selekcijama, kao i treneri najboljih ekipa u ekipnom plasmanu.
Najbolji natjecatelji turnira su:
-najbolji mlađi kadet A: Bledar Kasmi, Ulcinj
-najbolji mlađi kadet B: Dario Regoja, Forteca Korčula
-najbolji kadet: Luka Penavić, Cro Star Mostar
-najbolji junior: Faris Jusić, Bugojno
-najbolji dječak u kicku: Karlo Petrović, Poskok Posušje

-najbolja mlađa kadetkinja A: Darija Sučić, Buško blato
-najbolja mlađa kadetkinja B: Petra Gudelj, Imotski
-najbolja kadetkinja: Ivana Vuletić, Buško blato
-najbolja juniorka: Danica Kapulica, Buško blato
-najbolja djevojčica u kicku: Anamarija Miličević, Poskok Posušje
Mostarski taekwondo klub Cro Star Mostar ostvario je izvrstan rezultat. Osvojeno je oko 70 medalja i 6 ekipnih pehara pod vodstvom trenera: Klaudia Marić, Damir Šunjić, Miran Đorđevski, Boris Knezović, koji su vodili ekipu u borbama i formama, a Hrvoje i David Marijanović su vodili male Mostarce u disciplini kick za najmlađe i u borbama vrtićanaca. Luka Penavić iz Cro Stara proglašen je najboljim kadetom turnira.
„Želim se zahvaliti svim medijima, koji su i ove godine pratili naš turnir. Hvala svim roditeljima i članovima kluba, koji su na neki način doprinijeli organizaciji našeg turnira, i naravno hvala svim sponzorima, koji su podržali naš turnir. To su: Sportski savez grada Mostara, Sportline, Podravka, Granum, Kraš, Central osiguranje, Delta security, Ataco, pekara Suncokret, Vinogradi Nuić, Šatori Zovko." kazala je trenerica kluba Klaudia Marić.
Sveukupni plasman Mostar Opena:
1.Forteca Korčula
2.Cro Star Mostar
3.Ulcinj