ČITLUK Mlada karatistica Patricija Prga odlazi na Europsko prvenstvo u Budimpešti

karate, natjecanje, KK Brotnjo, Čitluk, marin radišić
PR

Mladu karatisticu KK Brotnjo-Hercegovina Patriciju Prga, uskoro očekuje Europsko karate prvenstvo u Budimpešti gdje će nastupiti u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma.

Prvenstvo će se održati od 7. do 9. veljače a uoči plasmana Patricija je odradila pripreme s reprezentacijom Hrvatske u Daruvarskim toplicama.

Povodom odlaska na natjecanje, načelnik općine Čitluk Marin Radišić upriličio je prijem kojemu su nazočili Patricija, Josipa Grbavac, trenera i karate sudac te Pavo Zovko, predsjednik KK Brotnjo-Hercegovina.

„Kod nas je uobičajeno da organiziramo prijem kada sportaši idu na neko natjecanje i ako osvoje medalju da uradimo jedan prijem.

Isto tako, praksa je da klubovima financijski pomažemo odlazak na ovakva natjecanja.

Za one klubove koji imaju ligaško natjecanje općina preko sportskog saveza pokriva sve troškove kotizacije, troškova prijevoza i troškova organizacije domaćih utakmica,“ kazao je načelnik Marin Radišić za hercegovina.info.

Osim o nadolazećem natjecanju u Budimpešti, na prijemu se razgovaralo također o odlasku Josipa Grbavca na WKF karate Premier ligu u Dubai.

Grbavac će sredinom veljače na prestižnoj ligi za seniore, nakon šest položenih licenci u Europi, polagati za svjetsku licencu te će biti jedan od dva kandidata iz Hrvatske.