Braća Kvesić u finalima Europskih igara

braća Kvesić
Ivan Kvesić je u kategoriji do 84 kilograma ostvario tri pobjede u isto toliko nastupa u svojoj skupini te se kao pobjednik skupine plasirao u polufinale. Redom je pobjeđivao Kosovara Alvina Karaqija sa 5:0, Crnogorca Nikolu Malovića sa 2:0 i Ukrajinca Valerija Čobotara sa 3:0. U polufinalu je pobijedio Talijana Michelea Martinu.

I Anđelo Kvesić je u kategoriji preko 84 kilograma osvojio prvo mjesto u svojoj skupini iako je bio manje uvjerljiv od brata Ivana. Svladao je Srbina Slobodana Bitevića sa 2:0, zatim je sudačkim preglasavanjem upisao i pobjedu protiv Bjelorusa Alekseja Vodčica iako je dvoboj okončan rezultatom 2:2, da bi u završnoj borbi održao 0:0 protiv Gruzijca Gogite Arkanije, a to je obojici boraca bilo dovoljno za plasman u polufinale. Anđelo Kvesić u poslijepodnevnom dijelu programa svladao je Nijemca Jonathana Horneu i plasirao se u finale.

Hrvač Ivan Huklek do polufinala u kategoriji do 87 kilograma stigao je pobjedama protiv Rumunja Vlada Marieje sa 9:0 i Rusa Bekhana Ozdojeva sa 9:8, a poslijepodne ga od 17 sati očekuje polufinalni susret protiv Azerbajdžanca Islama Abasova, prenosi HRT.

Danas je nastupio još jedan hrvatski hrvač Ante Milković u kategoriji do 130 kilograma, ali je izgubio u 1. kolu od Azera Sabaha Šarijatija sa 0:3. Kako je Šarijati potom izgubio u četvrtfinalu, Milković je ostao i bez mogućnosti nastupa u repesažu.