Braća Kvesić ispunili najveću sportsku želju: Medalje su osvojili u istom danu

braća Kvesić , karate

Vođeni od svog klupskog trenera Danijela Vučića, u istom danu, braća Kvesić osvojila su brončane medalje na Prvenstvu Europe u karateu. Anđelo u teškoj (iznad 84 kg), a Ivan u poluteškoj (do 84 kg).

Prvi je to put da se Kvesićima dogodilo da će se s jednog velikog natjecanja vratiti obojica s medaljama što im je bila i jedna od najvećih sportskih želja.

A vrlo malo je nedostajalo da se ovaj bratski tandem iz Hercegovine Zagreb pojavi i u finalima Prvenstva koje se ovih dana održava u španjolskoj Guadalajari.

Kod vodstva 2:1, Anđelo je u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg doprvaka Slobodana Bitevića i to tako da je par sekundi prije kraja, povlačeći se, dodirnuo rub borilišta što je predstavljalo četvrtu kaznu i diskvalifikaciju. Ivan je pak vrlo tijesno (0:1), ali u polufinalu, izgubio od Bjelorusa Antona Isakaua, ali nakon toga nije pokleknuo već je sjajno odradio borbu za broncu protiv Francuza Farouka Abdesselema. Zapravo, sada je on bio taj koji je pobijedio na način na koji je njegov brat izgubio od Bitevića.

Naime, sve do 15 sekundi prije kraja, Ivan je vodio 3:1 i baš kada je počeo razmišljati hoće li taktički izaći iz borilišta ili napasti, primio je udarac u glavu za vodstvo suparnika (3:4). No, svjetski prvak nije odustao već je krenuo u napad i u posljednjim sekundama borbe prisilio protivnika na izlazak što je pak značilo njegovu četvrtu kaznu i diskvalifikaciju.

Na dramatičan način do bronce došao je i njegov brat Anđelo koji je u repasažu pobijedio Norvežanina Bellemkhannatea (1-0), a potom u srazu za medalju iskusnog Azerbajdžanca Gogitu Arkaniu. Nakon što je gubio 0:2, Anđelo je bio svjestan da mu u tako kratkom vremenu preokret mogu donijeti samo udarac nogom u glavu ili čišćenje sa zakucavanje.

Odlučio se na ovo drugo i uspio. Zakucao je svog protivnika za tri boda i broncu, drugu u karijeri na velikim natjecanjima. A prva je bila ona svjetska bronca iz 2016. koju je također osvojio istim potezom.

Obojici je to bila deveta borba u tri dana jer upravo su njih dvojica najzaslužniji što će se hrvatska borbena vrsta u nedjelju boriti za momčadsku medalju. A oni sami za još dvije bronce.

vecernji.ba