FOTO  Braća Brkić prvaci države u Tuzli

brkići
Prvog dana natjecanja nastupili su juniori, a karate klub Zrinjski je nastupio sa dva člana. Braća Marin i Veselko Brkić na turnir su došli kao favoriti, budući da je Veselko već unaprijed osigurao odlazak na europsko prvenstvo u Švicarskoj dok je Marin bio bodeći po broju bodova u svojoj kategoriji.
Na borilište je prvo izašao Marin u kategoriji juniora -68 kilograma. Nakon prva dva kola, Marin je preokretom u trećoj borbi osigurao polufinale i borbu protiv izravnog konkurenta za odlazak na EP. Pobjeda u polufinalu rezultatom 4-1 značila je i siguran put u Švicarsku. U finalu je Marin ponovno pobijedio najvećeg konkurenta po broju bodova te dokazao da u Bosni i Hercegovini nema borca koji mu trenutno može parirati.
Veselko Brkić je već tjednima siguran putnik za Švicarsku, a koliko je nadmoćan u BiH dokazao je sa 5 čistih pobjeda koje su mu osigurale zlatnu medalju i titulu prvaka države.
Pored osiguranog europskog prvenstva, braća Brkić idu i na Balkansko prvenstvo na koje također dolaze kao favoriti. Balkansko prvenstvo će se održati u Sofiji 14.12.