BORBE Iz Afrike u Mostar stižu nove medalje

Judo klub Borsa u Africi
J.K. Borsa

Afrički kup koji se održava ovih dana u Tunisu organiziran je za uzraste kadeta, juniora i seniora, a okupio je sveukupno 473 natjecatelja, 39 reprezentacija sa pet kontinenata.

Na Afrički kup doputovali su i natjecatelji iz 'Borse' koji na kupu predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

Na putu do finala u konkurenciji kadeta do 18 godina Hrvoje Knezović (-90) i Johanna Klinger (-70) bili su bolji od predstavnika Tunisa, dok su u finalu oboje poraženi od predstavnika Alžira.

Korina Džidić (-63) je zabilježila poraz protiv Tunižanke, dok je pobjedila Grkinju i Egipćanku koja je ujedno i nositeljica 5. mjesta sa prvenstva svijeta iz 2022.

Rino Vrljić (-66) i Mario Novak (-55) 'stigli' su do pozicije 5. mjesta. Rino je u prve dvije borbe slavio pobjedama nad predstavnicima Tunisa i Saudijske Arabije, dok je u polufinalu poražen od Nijemca, te potom od Estonca, dok je Maria nakon pobjede nad predstavnikom Nigerije u prodoru do bronce zaustavio reprezentativac Alžira.

Nastupom, pobjedama i medaljama Johanna, Hrvoje, Korina, Mario i Rino upisali su nove bodove na svjetskoj rang listi. Na tatami kupu izaći će i Domagoj Pušić u konkurenciji juniora, u kategoriju do 81 kilograma.