BOKSAČKI SPEKTAKL U ČITLUKU Sedam mladih Brotnjaka bori se za nove bodove

Boksački klub Brotnjo
Boksački klub Brotnjo

Ante Čuljak, Kristijan Čuljak, Marko Odak, Luka Marinčić, Tomislav Prskalo, Ivano
Raspudić i David Bevanda mladi su boksači koji će predstavljati domaći klub na
ovogodišnjem 2. Boksačkom turniru „Dani berbe grožđa 2023.“ u sklopu 4. kola Lige
Federacije BiH koji se ovoga vikenda održava u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku.
Dan uoči početka natjecanja boksači su oslobođeni treninga kako bi sutra u ring ušli što odmorniji.

"Naši boksači su zdravi i spremni. Mjesecima se pripremamo za 4. kolo Lige koje
organiziramo u Čitluku već drugu godinu zaredom. Trema je prisutna, ali i uzbuđenje kao i svaki put kada nastupamo pred domaćom publikom. I sama organizacija je trajala mjesecima. Potrudili smo se da sve bude na razini. Boksački turnir u Brotnju nije samo promocija naših sportaša i kluba, nego je ujedno i promocija naše općine kao velikog prijatelja olimpijskog boksa i sporta općenito. Zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima organizacija je prema najvišim standardima Boksačkog saveza Federacije i Boksačkog saveza BiH, kako bi svim natjecateljima bilo ugodno i kako bi iz Čitluka ponijeli samo pozitivne dojmove“, istaknuo je predsjednik kluba Vjekoslav Bošnjak.

Boksački mečevi počinju u 14 sati, a trajat će do večernjih sati. Po završetku službenog
natjecanja, domaćin će natjecateljima i natjecateljicama uručiti medalje i diplome, dok će najborbeniji parovi te najbolji boksač i boksačica dobiti i pehare kao najbolji
sportaši/sportašice natjecanja.

Na turniru će nastupiti 20 boksačkih klubova iz Boksačkog saveza Federacije BiH, što broji preko stotinu sportaša i sportašica svih dobnih skupina. Organizatori pozivaju domaću publiku da podrže natjecatelje u što većem broju. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Turnir u sklopu boksačke lige Federacije BiH organizira se pod pokroviteljstvom Predsjednice Federacije BiH, Federalnog ministarstva kulture i športa, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a i Općine Čitluk, uz potporu mnogobrojnih sponzora, prijatelja kluba.