BERKOVIĆI I SPLIT Judo klub 'Herceg' obogatio svoje prostorije s 32 medalje

Judo klub Herceg pehari i medlaje
J.K. Herceg

Ovog vikenda održan je međunarodni judo turnir u Splitu 'Kup Jadrana', te međunarodni judo turnir u Berkovićima. Judo klub 'Herceg' sudjelovao je na oba turnira te je s istih u Mostar vratio čak 32 medalje, od čega 11 zlatnih, 11 srebrenih i 10 brončanih.

Turnir u Berkovićima okupio je oko 300 judaša iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Zlatnu medalju osvojio je Petar Vučić, srebrenu medalju Rebeka Musa dok su se za bronce izborili Patrik Ravlić, Marko Dragić i Martin Puljić. Inače na turniru u Berkovićima sudjelovala je najmlađa natjecateljska skupina judo kluba 'Herceg', te je većini ovo bio jedan od prvih turnira na kojemu su sudjelovali.

U Splitu je održan 'Kup Jadrana', najstariji judo turnir na ovim prostorima s tradicijom dugom 33 godine. Ovogodišnji 'Kup Jadrana' okupio je 477 judaša iz 42 kluba i pet država i to Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Poljske. 'Herceg' je na ovom natjecanju osvojio čak 27 medalja i to 10 zlatnih, 10 srebrenih i sedam brončanih medalja te se probio do trećeg mjesta u ukupnom poretku i titulom najbolje ekipe do 18 godina na cijelom turniru. Ovi rezultati priskrbili su nova dva pehara za judo klub 'Herceg'.

Osvajači medalja: zlatne medalje su osvojili - Ilan Okić, Leona Jakovljević, Ivan Milićević (zlato i u konkurenciji seniora), Gabriela Raič (zlato i u konkurenciji seniorki), Klara Marić, Marko Čerkuč, Lana Čović Stanić i Petra Čuljak; srebrene medalje su osvojili: Ema Marić, Luka Pušić, Vice Kožul, Nina Grubišić Čabo i dupli startovi Marko Čerkuč, Klara Marić,Gabriela Raič, Lana Čović Stanić, Petra Čuljak i Klara Marić.

Za brončane medalje su se izborili: Stefan Juka, David Azinović, Patrik Kolobara, Novak Lozo, Alan Tvrtković, Petra Glavina i Klara Marić.

U ovoj godini 'Herceg' ima čak tri medalje s Europskih Judo kupova, balkanskog viceprvaka u uzrastu do 15 godina te su bili i najbolja ekipa državnog prvenstva za kadete i viceprvaci u uzrastu juniorki ženskih, što 'Herceg' čini jednim od najuspješnijih judo klubova u BiH. Već slijedećeg vikenda 'Herceg' sudjeluje na balkanskom prvenstvu za kadete do 18 godina koje će se održati u Makedoniji.