ALEN BABIĆ PORAŽEN Hrvatski boksač nije uspio postati svjetski prvak

Alen Babić
Profimedia

Hrvatski boksač Alen Babić poražen je tehničkim nokautom u prvoj rundi od poljskog predstavnika Lukasza Rozanskog za WBC-ov pojas u Bridgerweight kategoriji

Eksplozivan početak očekivali smo od Rozanskog i Babića, a to smo i dobili. Odmah je Rozanski nasrnuo na Babića, pritisnuo ga je uz konope, ali hrvatski boksač ostao je smiren i uspješno se izvukao iz ofenzive Rozanskog. Nanizao je Rozanski dva dobra lijeva krošea kad su se našli na sredini ringa i djelovao je nešto bolje i agresivnije početkom prve runde, piše Fight Site.

Nakon 80-ak sekundi, Babić je završio na tlu prvi put i sudac mu je brojao. Rozanski je namirisao krv i silovito je nasrnuo na Babića. Nizao je Rozanski udarce, ali većina ih je odsjedala u blok Babića.

Potom se dogodilo ono čega smo se svi strašno pribojavali. Sudac je samo čekao priliku da prekine ovaj meč, a to se i dogodilo 64 sekunde prije kraja meča. Babić je protestirao, nije bio niti približno uzdrman da bi došlo do prekida, ali očekivalo se navlačenje suca za domaćeg borca i upravo to se i dogodilo.

Lukasz Rozanski slavio je nokautom u prvoj rundi, a Babić je upisao prvi poraz u svom 12. profesionalnom nastupu. Šteta!

Inače, Hrvatska svjetskog prvaka/inju u profesionalnom boksu nije imala od 2014. godine i Ivane Habazin. Ako se fokusiramo samo na mušku konkurenciju, onda je čekanje još dulje, od 2007. godine i Stipe Drviša koji je tada uzeo WBA titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji. APosljednji Hrvat s WBC-ovom titulom svjetskog prvaka bio je Mate Parlov još 1979. godine.