BORBA ZA TITULU Boksa se vraća u Široki Brijeg

boks, siroki, markić

Ljubitelji boksa u Hercegovini uskoro će moći uživo gledati borbu za jednu od četiri velike titule mostarskog boksača Emila Markića. Boksački spektakl na Pecari održat će se 12. lipnja, a osim Markića na priredbi će nastupiti i drugi domaći boksači.

„Još uvijek smo u pregovorima, ali planiramo raditi meč za jednu od četiri velike titule (WBA, WBO, WBC ili IBF). Često treniram s Vinkom Zadrom koji je nedavno osnovao Boksački klub Široki Brijeg te smo tako došli na ideju da organiziramo ovakvo nešto na Pecari. Želimo na ovaj način potaknuti promociju boksa u našoj regiji. Uvijek mi je zadovoljstvo boksati u Hercegovini i ovo je odlična prilika za mene i za ostale borce iz okolice da nastupamo pred našom publikom. Nadam se velikom odazivu ljudi“, izjavio je Emil Markić u najavi ovoga događaja.

Planirano je ukupno devet mečeva, od koji će pet biti profesionalnih, a četiri amaterska. Imena svih boksača koji će nastupiti na ovom događaju bit će naknadno objavljena jer su još uvijek u tijeku pregovori, a Vinko Zadro tvrdi da od ove priredbe očekuju nešto veliko i posebno.

„Želimo da se boks vrati u Široki Brijeg jer od 2015. godine i velikog meča Damira Belje nismo imali ništa slično u našem gradu. Ja kao domaći predstavnik tu ću imati svoj prvi profesionalni meč i volio bih da publika prepozna ovaj događaj i dođe podržati sve nas domaće boksače. Napravit ćemo sigurno borilački spektakl s Emilom Markićem u glavnoj ulozi i borbi za titulu i mislim da će svi ljubitelji boksa moći uživati u onom što ćemo im prirediti“, kazao je Zadro.

Organizatori ovoga događaja su Boksački klub Široki Brijeg uz Grad Široki Brijeg i Županiju Zapadnohercegovačku te MTK Global Boxing.