BORAC - ZRINJSKI Gosti više od desetljeća nisu pobijedili u Banja Luci!

Borac Zrinjski
HŠK Zrinjski

Večeras je na rasporedu derby ovog kola. Susret izravnih konkurenata za vrh tablice, ali i dugogodišnjih rivala. Na stadionu u Banja Luci susrest će se Borac i Zrinjski, a utakmica počinje u 20h. Utakmicu je najavio trener gostiju, Sergej Jakirović:

O utakmici koja je pred nama.

"Pa naravno, još jedan derby, teška i zahtjevna utakmica. Nitko nije favorit kod njih, Borac je prošle sezone samo 4 boda izgubio kući. Oni jesu ušli slabije  u prvenstvo vjerojatno zbog Europe, zbog gubitka energije i ispadanja pa su se malo razočarali. Naravno i Posušje neki dan, gdje su računali da će pobijediti pa kiksali, napravit će sve da protiv nas nastupe u boljem izdanju. Bit će pun stadion, a na nama je da ispoštujemo sve što se dogovorimo i nastavimo ovo što radimo od početka sezone", smatra strateg Plemića.

Zrinjski nije slavio u Banja Luci još od davne 2009. godine!

"Meni je frapantan podatak da ni u Širokom nismo dobili od 2016. To govori samo koliko je Borac jak kući, koliko je tamo teško ostati neporažen, a ne pobijediti. Svejsni smo da nas čeka teška zadaća, ali tradicija je tu da se ruši i osvojimo bod ili tri", najavljuje Jakirović.

Euforija i depresija.

"Ja sam i prije naglašavao, nema euforije, nema depresije. Ja sam isti trener kao i kad sam došao u Zrinjski, to je proces. Već 7 mjeseci inzistiramo na nekom radu i sad dobivamo obrise toga. Naravno da ima još posla, ali meni je bitno da su prisutni energija, atmosfera i radna etika na najvišoj mogućoj razini, i onda što je bitno, nemamo nikakav otpor, a to je najbitnije za svakog trenera da možemo napredovati. Mi nismo ništa napravili, igrači su sigurno na zemlji", trener gostiju spušta loptu na zemlju.

Tko će igrati u Banja Luci?

"Uvijek ima rovitosti, nekad mehaničke ili mišićne ozljede. Igrat će samo oni koji su 100% spremni, ja ne volim da netko ne trenira tri dana i onda uleti četvrti dan, nema šanse. Nas ima dovoljno i svi će imati minutažu ovo prvenstvo, „nekom smrkne, drugom svane“. Igrači će sigurno dobiti priliku i na njima je da to pokažu na terenu. Stanje je generalno dobro", tvrdi Sergej Jakirović.

Borac je aktualni prvak ove države.

"Meni su oni i dalje dobra momčad, aktualni prvak ove države i to treba respekirati. Sigurno je to momčad s par dobrih individualaca poput Vranješa, Zakarića, Lukića i mogu jednim potezom riješiti utakmicu i fokus je na tome. Kao i svaka ekipa, imaju i vrline i mane, probat ćemo iskoristiti mane što smo procijenili u analizi da možemo. Bit će puno bolji nego u Posušju, s više energije jer je večernja utakmica i bit će življe. Ne znam koliko je pametno igrati u ovom razdoblju u 17 sati na 45 stupnjeva", zaključuje trener gostiju.