AUSTRALIAN OPEN Čilić odlično otvorio meč, ali na kraju ostao bez četvrtfinala

Marin Čilić, Marin Čilić, Ivan Dodig, Adelaide, Marin Čilić, Australian Open, auger-asiassime
Afp

Marin Čilić ispao je u osmini finala Australian Opena nakon tri sata i 39 minuta igre. Pobijedio ga je Felix Auger-Aliassime s 2:6, 7:6, 6:2, 7:6. Deveti tenisač svijeta, inače 12 godina mlađi od Čilića (33) i 20 mjesta više plasiran od njega, pobijedio je nakon što je Čilić slavio u sva tri njihova dosadašnja susreta.

Čilić ostao bez prvog Grand Slam četvrtfinala nakon četiri godine

"Čilić tako nije uspio plasirati se u prvo Grand Slam četvrtfinale nakon US Opena 2018. Umjesto njega, tamo će Auger-Aliassime igrati protiv drugog tenisača svijeta Daniila Medvjedeva, koji je sa 6:2, 7:6 (4), 6:7 (4), 7:5 pobijedio Maximea Cressyja", donosi Index.

Čilić je sjajno otvorio meč protiv Aliassimea, onako kako je igrao u prethodnom kolu protiv šestog tenisača svijeta Rubljova te uvjerljivo osvojio prvi set nakon što je dva puta brejknuo suparnika. U drugom setu pak Čilić je spašavao break lopte suparnika. U šestom gemu spasio je jednu, a u desetom tri set lopte.

Presudila su mu oba izgubljena tie-breaka

Čilić je u tie-breaku kod vodstva 6:5 imao set loptu na suparnikov servis, ali nije ju iskoristio. Kod 7:7 Čilić je izgubio servis, a Auger-Aliassime servisom osvojio drugi set. U trećem setu nije bilo prilika za break do trećeg gema. Tada je Čilić spasio četiri break lopte, ali petu nije uspio. Auger-Aliassime napravio je break u sedmom gemu i onda na svoj servis dobio treći set.

Čilić u trećem setu niti jednom nije došao do prilike za break. Na početku četvrtog seta Čilić je spasio dvije break lopte, a nakon toga više nije bilo prilika za break i set je završio tie.breakom. U 13. gemu Auger-Aliassime poveo je 3:0 te čuvao veliku prednost, koju je prvi vodstvu 6:4 na svoj servis pretvorio u pobjedu. .