Ako sve što Lana radi ne dovede do bazena u Mostaru, neće to biti potpuna priča

Lana Pudar bazen Mostar
Ilustracija/Hercegovina.info

Sportski savez Grada Mostara u četvrtak je organizirao prijem za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar, povodom ostvarenih odličnih rezultata na seniorskom Europskom prvenstvu u Kazanju, gdje je osvojila peto mjesto u finalnoj utrci Europskog prvenstva u malim bazenima u disciplini 200 metara leptir, piše Fena.

Pudar je dionicu isplivala u vremenu 2:05.89 što je novi rekord Bosne i Hercegovine i 48 stotinki sporije od juniorskog europskog rekorda za djevojčice do 17 godina u toj disciplini.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj rekao je kako je Lana Pudar pokazala da je vrhunska sportašica i pravi profesionalac.

"Lana je primjer kako se s jednim velikim angažmanom, jednim velikim trudom može doći do odličnih rezultata, unatoč skromnim uvjetima. Pohvalio bih i predsjednika Kluba plivačkih sportova 'Orka' koji je profesionalac i entuzijast te njezinu trenericu i čitav tim koji jako, jako dobro vode cijeli proces, od obične plivačice do današnje prvakinje", rekao je Kevelj.

Naglasio je kako će Sportski savez, zajedno s Gradom Mostarom podržati Lanu u budućnosti, posebno u financijskom dijelu.

"Kada su u pitanju rezultati koje Lana pravi imamo nesebičnu podršku gradske administracije koji razumiju i podržavaju važnost svega ovoga te rada Sportskog saveza. Tako da, u budućem razdoblju od nas će biti sigurna podrška. Lana je ponos našeg grada i naše države", naveo je Kevelj.

Lana Pudar se zahvalila svima koji su joj u dosadašnjoj karijeri pomogli na bilo kakav način, a posebno Sportskom savezu i Gradu Mostaru koji je, kako kaže, podržavaju od samog početka.

"Nakon što su mi se malo slegli utisci poslije natjecanja u Kazanu, zadovoljna sam postignutim rezultatima i mislim da mogu još toga postići i nastavit ću trenirati", rekla je Pudar.

Na pitanje bi li nova sportska dvorana i bazen olakšali i poboljšali rezultate naših sportaša i Kavelj i Pudar su odgovorili potvrdno, naglasivši njihovu važnost za razvoj sporta u Mostaru.

"Meni bi to puno značilo i olakšalo pripreme. Više bih mogla biti kući i ne bih morala ovoliko propuštati školu. Generalno, dvorana i bazen bi mnogo značili za razvoj sporta u Mostaru", istaknula je Pudar.

Govorila je i o svojim starijim konkurenticama na natjecanjima za koje kaže da ih je nekad promatrala kao obožavateljica, a sada ih doživljava isključivo kao konkurenciju, što je još više tjera naprijed.

"Velika mi je čast naći se u društvu najboljih europskih i svjetskih plivačica, ali sam se već navikla na to. Smatram ih konkurencijom i trudim se da ih prestignem", ustvrdila je najbolja bh. plivačica.

Alena Ćemalović, Lanina trenerica zahvalila je na kontinuiranoj podršci koju primaju od Sportskog saveza.

Također je navela nedostatak potrebnih uvjeta u Mostaru, no nada se da će se to uskoro promijeniti i da će mnoga djeca krenuti Laninim stopama.

"Nama ovdje zaista trebaju uvjeti kako bismo mogli stvarati jednu vrlo kvalitetnu grupu plivača i plivačica na čijem čelu će biti Lana. Kada bi imali ovdje taj olimpijski bazen stvorila bi se jedna velika baza djece koja bi pratila Lanu i trenirali s njom", kazala je Ćemalović.

S njom se složio i predsjednik Kluba plivačkih sportova "Orka" Damir Đedović ocijenivši da Mostar treba dobiti bazen kako bi sve ovo skupa bila kompletna sportska priča.

 On je zahvalio i medijima što su, kako kaže, prepoznali značenje svega ovoga što Lana pravi i da im to uvelike olakšava posao.

"Ako sve ovo što Lana radi ne dovede do toga da Mostar dobije jedan olimpijski bazen, bojim se da to neće biti jedna potpuna priča. Lana Pudar je sad iskočila, a ova sredina i ovaj grad imaju mnogo 'Lana Pudar'", zaključio je Đedović.