VIDEO  ZVONIMIR JERKOVIĆ Pokazali smo da i Hercegovci mogu napravit dobru klapsku pjesmu

Klapska pjesma jedan je od simbola Dalmacije. No, Zvonimir Jerković pjevač grupe Mediteran pokazao je kako su Hercegovci jako dobri po pitanju stvaranja i izvođenja iste. Početkom mjeseca izašla je pjesma "Klapska" koju je sam Zvonimir i napisao.

"Željeli smo pokazati da klapska pjesma nije vezana samo za Dalmaciju, već da i mi ovdje u Hercegovini imamo znanja za taj žanr glazbe. Najviše se ponosim time što smo mi u Mostaru i Hercegovini uspjeli to napraviti. Tekst i glazbu sam napisao ja, a aranžman je radio Gabriel Prusina", kaže nam Zvonimir.

Zvonimir ističe kako se Gabrijel odlično snašao u ovom smjeru glazbe.

"Gabriel je član Mostar Sevdah Reuniona i budući da se bavi tom vrste glazbe, odlično se pokazao i u klapskoj. S Gabrijelom smo se "bacili" i u produkcijske vode. Znate i sami da on ima studio u Mostaru gdje brojni izvođači izvode covere. U narednom razdoblju planiramo izbaciti neke nove pjesme, što od strane mene, što od nekih drugih izvođača, pjesme su to koje sam ja pisao, a on ih aranžira."

Ipak je bilo pomoći iz Hrvatske.

"Imali smo malu pomoć tamburice iz Like, tu nam je pomogao Zvonimir Tonković jer za to nismo mogli naći adekvatnu osobu iz Hercegovine. Također pomogao nam je jedan dečko iz Brela oko određenih vokala iz klapa Joško Klarić. Trebao nam je malo netko iz Dalmacije čisto da se posavjetujemo s njim. Uz Joška i mene, bas vokale je pjevao Toni Lesko."

O samostalnoj karijeri Zvonimir je rekao.

"Uvijek postoji plan za to. U nekoliko narednih mjeseci izaći će još neka moja pjesma. No na to ne gledam krajnje ozbiljno, više je to iz ljubavi prema glazbi. Vidjet ćemo što će biti."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.