VIDEO  Zoran Mamić ipak neće tužiti repere Vojka V i Gršu

Zoran Mamić Vojko V Grše
Cropix

Zoran Mamić odustao je od tužbe protiv repera Vojka V i Grše, potvrdila je Mamićeva odvjetnica Jovana Puhalo za Index. Suđenje se trebalo održati sutra, 24. svibnja, u Općinskom sudu u Splitu, ali ga neće biti.

Odustao od tužbe

U službenom priopćenju koje je Zoran Mamić poslao preko odvjetnice stoji da su u pjesmi iznesene neistinite tvrdnje, ali da je šteta već učinjena.

"Smatram da je tvrdnja 'stalno na koki' kleveta koja mi je uzrokovala štetu radi višeznačne tragičnosti života koja se može povezati s tim riječima. Neistinite tvrdnje ne bi smjela eskulpirati umjetnička sloboda koja bi morala imati društvenu granicu. Ta granica bi trebala postojati u odnosu na svakoga.

Međutim, bez obzira na štetu koja mi je već učinjena, smatram da bi svaki daljnji korak dodatno punio medijski prostor neprikladnim sadržajem, a kakvim osobno smatram i tekst sporne pjesme za društvo u cjelini", piše u Mamićevom priopćenju.

Stihovi zbog kojih je Mamić tužio repere

Sadržaj se učitava...

Podsjetimo, Zoran je tužio repere Vojka V i Gršu zbog pjesme Mamići. Mamićeva odvjetnica tada je rekla da "95% teksta pjesme Mamići nije u tužbi, nego neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu". Mamić je od repera tražio ispriku zbog stihova, no oni su to odbili.

Naime, u pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju: "Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu."

Početkom ožujka održano je ročište na kojem se Mamić nije pojavio jer to znači da bi morao prijeći granicu te bi bio odmah uhićen, pa se pojavila samo njegova odvjetnica.