FOTO  Završen je Open City, festival Grada Mostara i Europske unije

Završen je Open City, festival Grada Mostara i Europske unije

Open City Mostar 2022 trajao je 16 dana i na 7 lokacija, kroz koncertne, dječje i edukativne aktivnosti, svakodnevno je okupljao više stotina građana. Festival koji se već drugi put održava u Mostaru, a koji je nastao kao inicijativa Europske unije i Grada Mostara, uz realizaciju i organizaciju Mostar Rock School, imao je za cilj proširiti kulturnu ponudu grada i kroz kulturu i umjetnost raditi na promociju vrijednosti EU kao, te otvoriti javne prostore za umjetnost i kulturnu participaciju.

Na festivalu su između ostalih nastupali: Mostar Sevdah Reunion, Zoster, Neno Belan & Fiumens, Bolero, Elemental, Aklea Neon & Sound Doulas, S.A.R.S., Ajs Nigrutin, 30 Zona, Letu Štuke, Šuma Čovjek, Andrej Jelić, Western Balkans Youth Orchestra, te više od 25 lokalnih izvođača. Open City Mostar surađivao je s postojećim festivalima Mostar Blues & Rock Festival, Mostar Summer Fest, FromHerzWithLove koji su dijelove svoga programa otvorili besplatno za sve posjetitelje postajući tako dio ideje otvorenoga grada i otvorene kulture. Kroz suradnju s festivalima predstavljeni su i svjetski umjetnici poput Malone Sibune benda sastavljenog od glazbenika iz SAD-a i Velike Britanije, regionalno poznati sastav Atomsko Sklonište, kao i grupe Prismojeni Profesorji Blues-a, Texas Flood, Screaming Wheels, R.O.S.T.

„Zadovoljni smo organizacijom i zanimanjem publike za događaje. Mnogo više posjetitelja nego prošle godine pjevalo je sa nama. Drago nam je što smo obuhvatili i one najmlađe i predstavili dva dana dječjeg programa s lokalnim pojedincima i organizacijama koje se bave kreativnim i edukativnim radom s djecom. Open City Mostar bio je i dio regionalne tehnološke konferencije CONNECTO na kojoj smo imali svoj panel i otvorili razgovor s lokalnim i regionalnim poduzetnicima i tvrtkama i zamilili budućnost BiH u EU. Hvala svima koji su bili partneri, centrima Muzički Centar Pavarotti i OKC Abrašević, festivalima, pojedincima i organizacijama koji su podržali Open City, hvala građanima i posjetiteljima, domaćim i stranim, koji su posjećivali događaje i tražili više. Nadamo se da se vidimo i naredne godine i još mnogo godina u budućnosti.“ poručuju realizatori festivala, Mostar Rock School

Više fotografija i videozapisa sa događaja možete pronaći na https://hr-
hr.facebook.com/opencitymostar/ i https://www.instagram.com/opencitymostar/?hl=hr