Znate li koji su najgluplji načini za umiranje?

nagrada darwin

Belgijski razbojnici dobitnici su ovogodišnje nagrade Darwin koja se inače dodijeljuje osobama koje su na najgluplji način izgubile život.

Dvojica razbojnika život su izgubila na doista bizaran način. Naime, pri pokušaju pljačke namjeravali su raznijeti bankomat. Plan je krenuo u krivom smjeru, jer je eskplozija doista raznijela bankomat, ali i zgradu banke, no srećom, u vrijeme pljačke nitko od osoblja banke nije bio na radnom mjestu.

Jedan od razbojnika je preminuo odmah po dolasku u bolnicu, dok je tijelo drugog pronađeno ispod ruševina satima nakon incidenta.

Lice bojao u zlatno, no uzalud

No, to nije jedini način za glupo umiranje. Naime, dvojica lopova ušla su radnju jedne trgovine, pa su od djelatnika okrali novčanike, torbe i kreditne kartice, te su pobjegli s mjesta događaja. James, jedan od pljačkaša lice je obojao sprejem u zlatnoj boji, koji je inače veoma toksičan.

Nakon pljačke Jamesu je pozilo, a nakon nekoliko sati je preminuo. Da bi stvar bila još zabavnija, uprkos njihovom maskiranju, razbojnici su prepoznati, a da je James preživio bio bi osuđen za oružanu pljačku baš kao i njegov kolega.

Obavljao nuždu na trafostanici, pa su ga upsut napale i ose

Shawn M. iz Velike Britanije također je bio slučaj za sebe. Naime, on se vozio autoputom, no 'prigustilo mu je', a je morao izvršiti malu nuždu. Pogledao je kroz prozore te je uočio kako je gužva prevelika, te kako se promet ne miče s mjesta. Istračao je iz automobila, preskočio je niski zid. Shawnu je potreba za vršenjem nužde doista bila veoma velika, s obzirom na to da nije pogledao preko zidića ispod kojeg se nalazio ponor dubok 20 metara.

Pijana ekipa iz Tennesseeja prvu je grešku učinila opevši se preko bodljikave žice, koja je bila postavljena kako bi ljude čuvala podalje od trafostanice. Jednom od trojice mladića palo je napamet izvršiti malu nuždu na trafostanici, na koju se popeo. Naravno, nesreća je morala biti još bizarnija, pa je zato nuždu izvršio i na osinjem gnijezdu, pa su ga osim strujnog udara 'šamarale' i ose.

javno.com