Žena, majka, kraljica - Marijana

marijana, nemeš, Big Brother, Big Brother, marijana, Marijana Čvrljak, nemeš, marijana, Big Brother, Big Brother, Marijana Čvrljak, Marijana Čvrljak, Big Brother, Marijana Čvrljak, Big Brother, Šibenik, Iva Međugorac, Marijana Čvrljak, Big Brother, Marijana Čvrljak, Big Brother, Marijana Čvrljak, nemeš, Marijana Čvrljak, nemeš, Big Brother, Marijana Čvrljak, nemeš, Marijana Čvrljak, nemeš, Big Brother, Marijana Čvrljak, nemeš

Isto tako kada bih zatražila da podignu ruku svi oni koji su ga odgledali samo jednom  nekako sam sklona  vjerovati da bi bilo vrlo malo spuštenih ruku.

Piše: Iva Međugorac

Krenuvši od sebe i ja sam ga pogledala barem dva puta, ne zbog sadržaja, nemojte mislit da se pravdam, ali nisam mogla vjerovati da je to ona..I  složit ćete se ne loš filmić, ali na žalost ima ružnu pozadinu. On oženjen, Hercegovac,  a ona ispade ona ružna riječ na k, koju ne bih spominjala ove prilike. Ipak rijetki su oni koji su nakon toga filmića njega uopće spominjali, osim možda moje babe koja i dan danas vjeruje da je njemu  to ta žena sa k namjestila. Mnogo je takvih kao moja baba koji u toj situciji krive jednu slobodnu ženu iako je glavni sporedni lik jer to je ipak Severina, uz nju su svi sporedni likovi. Ne kažem da je ona nevinašce, ali zašto u našem društvu žena mora biti kriva i za jedan i za drugi grijeh dok muškarac uvijek ostaje frajer?!

Takav primjer dogodio se i prije nekoliko dana unutar zidova Big Brother kuće koji su obećavali slavu,moć  i 105 000 eura za boravak u savršeno sređenoj kući  sa dvadeset ( ove godine bilo ih je 21) ljudi koji su posve različiti, a sve veže ista želja za parama bez obzira na uvjete. Big Brother nepoznato lice i glas koje manipulira ljudima koliko god se svi zgražali nad njim zapravio je jedan mali prikaz velikoga svijeta.   Jedni druge ogovaraju, pa sa tim istima piju kavu kako bi ogovarali treće. Jedan je seljak, druga je napumpana djevojka sumljivog morala koja svoj moral  čuva ogovarajući druge, dva tri  lika o čijoj se spolnoj orijentaciji može raspravljati, nekoliko studenata koji su umjesto na predavanjima  eto baš u kući  Velikoga Brata . I na kraju pobjedi ona. Žena koja je od strane cjelokupne ne samo Hrvatske nego Jugoslavenske javnosti  dobila titulu kraljice nemorala  zato što se kao jedna Hrvatica spetljala sa Srbinom još  se uz to seksala sa njim dok ju je preko ekrana promatrao muž, da stvar bude još kompliciranija, Marijana je i majka. No daleko je ona od idealne Hrvatice, ona je sve samo ne žena, majka, kraljica. Da se čedne Hrvate koji su se na njen račun zabavljali i pili kave pitalo ona u toj kući kao jedna majka i supruga nije imala što raditi, ali kad je već ušla trebala je svojoj zemlji osvjetlati obraz. Prije svega morala bi da je prava pripaziti na odjeću, ali ne ona kao da je iz inata polugola šetala, doduše neki koji su redovito gledali tvrde da ju se i golu moglo vidjeti. Osim toga da je prava Hrvatica ona se morala ustati rano ujutro prva, svima skuhati kavu i postavit na stol. Kad bi oni popili sve to lijepo skupit sa stola oprat i pristavit ručak.

Ipak svi smo svjesni da ona to nije činila, otišla je u Beograd, razbijala po luksuznoj kući, opijala se i slušala kako sama tvrdi svoje srce, i na posljetku na račun toga strpala pare u džep. Ponosni  ćaća došao pred nju i skupa sa lovom otišli u Knin. Gdje je u toj cijeloj priči djete i muž, manje je bitno. Bitnije pitanje koje su si postavljali i mediji i gledatelji je gdje je nestao Nemeš, Marijanina ljubav iz kuće Velikoga Brata neki su tvrdili kako je maleni otrčao za majčinom pregačom, drugi kako je sve to namješteno, a treći su pak osuđivali Marijanu. Iako ne opravdavam njen čin, mnogi su je osudili zbog onoga što je činila sljedeći  ljubav. Ljubav koja joj je donijela  100 000 eura. Nama čednim Hrvatima  je to grijeh bio radi toga što je udata, no ja se pitam što bi bilo da je Nemeš kojim slučajem bio u braku, da li bi Marijanu i u tom slučaju nazivali onim ružnim imenom sa k, ili bi on bio u krivu jer ima djecu. Zašto su žene uvijek te koje razaraju brakove, i što je sa onim muškarcima koji varaju, pa se nakon toga pokaju i vrate u brak?  Zašto njih nitko ne spominje?  Koliko mi je poznato bilo je i na našim prostorima takvih slučajeva primjerice Višnjić ili Ivanišević. I oni su primjer kako žena uvijek nastrada  dok se velike frajerčine povuku i još pritom ispadnu face zato što su uspjeli  puknuti na dvije rupe. Opet ću se vratiti na slučaj iz Velikoga Brata u kojemu su nesretnu ali bogatu  Hrvaticu osudili čak i njeni sustanari koji bi se vjerujem za njenu poziciju i onaj svečani  trenutak na pozornici jednako prodali samo što eto nisu imali priliku. Koji su to mozgovi i kakvi licemjeri,   kada su kakvo takvo prijateljstvo koje su sa njom gradili prodali i spustili se na još niže grane od nje. Kao da je taj Nemeš Bog  pa valjda je znao u što ulazi, ili možda nije jer nije bilo mame da mu objasni. Jednako kao što je ona pila pio je i on razbijao je još i više i vjerujem da su ga Srbi dočekali kao kralja jer je trošio Hrvaticu.

Kao da ne živimo na ovoj zemlji i na ovom svijetu i kao da istih takvih slučajeva nema mnogo svi su bili u čudu kao zašto baš pred kamerama jadan muž, kao da bi bilo bolje da je to napravila da ju nitko ne vidi nije li grijeh jedan?

 Žalosno je što u takvoj situaciji nastradaju jedino djeca koju vrlo često u ratu između tri strane nitko i ne spominje, baš kao što nitko nije spominjao ni Marijanino djete, osim u trenutcima kada je ona trebala sažaljenje i bila pred ispadanjem..No nastranu oni vjerujem da su sve to što smo mi gledali jako dobro naplatili.

A  tu se onda nameće još jedno pitanje: Koja je cijena ljudskoga morala i ponosa i da li takvo što uopće može i smije imati cijenu ili smo u ovom čudnom vremenu u kojem je super sve što zapravo nebi trebalo biti super zaboravili da ponos i moral uopće postoje?!  Nekako sam sigurna da je mnogo djevojaka koje bi se rado našle na njenome mjestu jer uz pare ona je dobila pozornicu, ovaj tjedan naslovnice svih pa čak i onih novina koje se nazivaju ozbiljnima biti će njene.