FOTO  Zatvaraju se kafići za pušenje marihuane

marihuana, marihuana, marihuana, Klek, Hrvatska, droga, Mostar, legalizacija marihuane, legalizacija, marihuana, joint, trava, marihuana, legalizacija marihuane

Vlasti u dva nizozemska gradića na granici s Belgijom odlučile su od jučer zabraniti lokalnim coffee shopovima prodavati kanabis i tako spriječiti dolaske tisuća turista koji su svaki dan preplavljivali njihove gradove kako bi konzumirali marihuanu.

Vlasti Roosendaala i Bergen-op-Zooma zabranili su vlasnicima ukupno osam coffee-shopova prodaju lakih droga. Šest od osam shopova je podnjielo žalbe, koje su im odbijene. Kafići mogu nastaviti rad, ali kao obični kafići, a ako prekrše zabranu, čeka ih petogodišnja kazna zatvaranja. Stotine “narkoturista” koje su došle konzumirati marihuanu u srijedu ujutro su naišli na zatovrena vrata.

- Nisam znala da ovdje više ne mogu kupiti kanabis - rekla je Sarah, 25-godišnja studentica koja je stigla vlakom iz Antwerpena. No, nije se obeshrabrila, rekla je da će sada ići u Bredu, gdje je prodaja još dopuštena.

jutranji list/hercegovina.info