Za 80 KM možete otići iz Sarajeva do Abu Dhabija

Za 80 KM možete otići iz Sarajeva do Abu Dhabija

Wizz Air Abu Dhabi, nacionalni avioprevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, širi svoju mrežu letova na dvije nove destinacije - Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Tiranu (Albanija).

Ukupni broj letova aviokompanije pokrenute ove godine time će se popeti na 31. Letovi Abu Dhabi-Tirana počinju 11. rujna i odvijat će se utorkom i subotom, a Abu Dhabi-Sarajevo od 3. listopada 2021. godine srijedom i nedjeljom. Karte su u prodaji na wizzair.com i putem mobilne aplikacije aviokompanije (također dostupne na arapskom). Cijene se kreću od 179 dirhama (oko 80 KM) (Cijena za kartu u jednom smjeru, uključujući administrativnu pristojbu. Uključena je jedna ručna torba (maksimalnih dimenzija 40x30x20cm).

Kees Van Schaick, generalni direktor Wizz Air Abu Dhabija, rekao je: "Nastavljamo svojoj mreži dodavati raznoliku i eklektičnu mješavinu odredišta kako bismo osigurali privlačne opcije putovanja za sve. Tirana i Sarajevo su fascinantne destinacije bogate kulturom i obje smještene usred impresivnih planinskih krajolika. 

Kada smo pokrenuli letove početkom 2021. godine, obavezali smo se na brzo širenje mreže, kao i pružanje održivih i veoma niskih cijena karata, kako za stanovnike UAE-a, tako i za turiste. Sa 31 rutom koja je sada na našem spisku, nastavljamo ispunjavati ovo obećanje i radujemo se što ćemo dočekati još više putnika u našim avionima".

Wizz Air Abu Dhabi ima najmlađu flotu sačinjenu od četiri potpuno nova, najmodernija aviona Airbus A321neo, koja nudi najniže sagorijevanje goriva, emisije i buku.

Ova aviokompanija je uvela novu eru sanitarnih putovanja, s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika i posade. Svi koji putuju aviokompanijom Wizz Air Abu Dhabi bit će testirani prije ukrcavanja i bit će im odobreno letenje u skladu sa smjernicama aerodroma u Abu Dhabiju.

Za potpuni mir tijekom ovog neizvjesnog vremena putnici mogu pouzdano rezervirati karte zahvajujući opciji WIZZ Flex. Uz ovu opciju putnici mogu otkazati let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i primiti 100% iznosa cijene karte odmah refundiranu kao aviokredit.