FOTO/VIDEO  Wim Hof - Ledeni čovjek

Nizozemac, Wim Hof, Ledeni čovjek, Wim Hof - The Iceman

Wim Hof je čovjek koji je u svojim 50-ima pomaknuo granice hladnoće diljem svijeta. U posljednjih 35 godina suočavao se sa raznim vrstama izazova i drži 20 rekorda u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Na Arktičkom krugu, Nizozemac Hof trčao je polumaraton golih stopala 1999. godine. A, prošle godine u Laponiji oborio je svoj rekord pretrčavši bos čak 21 kilometar. Odjeven samo u kupaće gaćice, zaronio je ispod debelog leda na Sjevernom polu 2002. godine i tako postao Guinnessov rekorder s najduljim plivanjem pod ledom prešavši 80 metara. Namjerava srušiti svoj rekord i sjedeći više od 115 minuta u posudi punoj leda. Ledeni čovjek otkrio je svoj neobični talent prije 20 godina. 

- Šetao sam parkom s prijateljem. Vidjevši led poželio sam stati na njega. Skinuo sam odjeću i 30 sekundi osjećao sam se savršeno. Od tada to radim svakodnevno - rekao je.
Iako su znanstvenici zbunjeni njegovom sposobnošću, on vjeruje da je stvar u snazi volje. Prakticira himalajsku meditaciju "Tummo" (unutarnja vatra), za koju se smatra da stvara toplinu.
- Svi imaju snagu volje. Ali ja je znam preusmjeriti na tijelo - dodaje Ledeni čovjek .