FOTO/VIDEO  VIS Veritas aeterna: Grad heroj Vukovar

masovna ubojstva, ovčara, Vukovar, Hrvatski pravni tim, pred Međunarodnim sudom pravde, ICTY, Škabrnja, Vukovar, genocid, ovčara, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, Priče iz Vukovara, Heroji Vukovara, Škabrnja, Memorijalni centar na Ražovljevoj glavici, Haški Tribunal, Vukovar, jna, Škabrnja, ratni zločinci , ratni zločini
Povodom 25-e godišnjice pada grada Vukovara u produkciji Vokalno instrumentalnog sastava (VIS) Veritas aeterna i Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s grupom Dalmatino i klapom Adriaticum izašla je pjesma i spot "Grad heroj" posvećena gradu Vukovaru.

U pjesmi je utkana želja da žrtva koju je Vukovar podnio nikad ne bude zaboravljena, ta želja je velika jer dolazi iz srca studenata koji su pokrenuli i na kraju ostvarili ovaj projekt. Pjesma je i svojevrsna zahvala svima koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Spot je sniman u Vukovarskoj ulici u Splitu, Matejušci i dvorištu studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman" na Kampusu. Znamenitost Vukovarske ulice su murali koje su oslikali splitski umjetnici u spomen za Vukovar i branitelje Vukovara. Glavni glumac u spotu je mladi splitski glumac Pere Eranović, sin poginulog hrvatskog branitelja koji je utjelovio umjetnika koji crta vodotoranj.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Studentski centar Split i Hrvatska udruga Benedikt prikazat će film „Ovčara neispričana priča" u ponedjeljak 21. studenoga u 20.30 sati u pastoralnom centru „Bl. Ivan Merz" - Kampus (ulica Cvite Fiskovića 3, Split). Na susretu će pjevati grupa mladih „Veritas aeterna" koja će praizvesti glazbeni spot Grad heroj. Nastupaju: grupa Dalmatino, klapa Adriaticum, glumci Pero Eranović i mladi iz Hrvatskog nadzemlja.