Berlin: 'Dani sjećanja na Vukovar'

vukovar mostar, Franjo Tuđman, jastreb, Vukovar, KK Crvena zvezda, KK Cedevita, Vukovar, komemorativni program, Vukovar, majka iz Vukovara, Memorijal vukovarskih branitelja, Ante Nazor, Heroji Vukovara, Dani sjećanja na Vukovar, Vukovar
Dva predavanja hrvatskog povjesničara.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin će se 19. i 20. studenog održati 'Dani sjećanja na Vukovar'. U misiji će tim povodom dva predavanja održati povjesničar Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

U nedjelju će se u dvorani HKM predavanje održati u 17 sati, pod imenom 'Činjenice o Domovinskom ratu'. U ponedjeljak je u 18:30 u crkvi sv. Sebastijana sveta misa zahvalnica i molitva za poginule branitelje i žrtve rata. Nakon toga prof.dr.sc. Ante Nazor održat će predavanje 'Obrana Vukovara 1991.' Uz HKM, organizator događaja je i Hrvatsko kulturno društvo V.F. Mažuranić koje djeluje pri misiji već 37 godina.

Hrvatska katolička misija Berlin će u suradnji s HKD V.F. Mažuranić kroz narednu školsku godinu redovito organizirati različita predavanja o hrvatskoj povijesti i kulturi u sklopu inicijative ‘Učimo - svoju povijest', kako bi i na taj način dali svoj doprinos stjecanju znanja i očuvanju identiteta.

Inicijativu ‘Učimo - svoju povijest' pokrenule su sadašnje članice Župnog vijeća Marija i Anica Krstanović, te Suzana Smolković već 2014.; tada sa ciljem buduće mlade sudionike Susreta hrvatske katoličke mladeži čim bolje upoznati s hrvatskom poviješću. Dolasku Ante Nazora se posebno raduju upravo ti mladi, koji su na svom putu prema SHKM u Vukovaru imali priliku u Zagrebu slušati njegovo predavanje, kad ih je jako dojmio.

CroExpress