VIDEO  Padobranac zamalo proletio kroz crnu rupu!

padobranac
Mađarski padobranac se četiri godine pripremao na ovaj pothvat, no u ključnom trenutku nedostajalo mu je više zaletne snage da padobranom svlada neobični prirodni fenomen - dugačku rupu u stijeni.

Ovakav skok je posebno težak zbog masivne prednje strane stijene, koju je trebalo izbjeći, no Laszlo Csizmadia je uspio doći do otvora, uletjeti u njega, no na pola puta prema izlazu iz rupe je zajedno s padobranom pao u more.



"Prvi put kada sam vidio Rupu na razglednici pomislio sam kako bi bilo sjajno izvesti ovaj pothvat. Ako kroz nju može proletjeti helikopter, onda mogu i ja. Osjećaj je bio nevjerojatan, a pogled odozgo - prekrasan", rekao je Laszlo Csizmadia nakon skoka dodavši da bi se uskoro mogao odlučiti za novi pokušaj.

  • Hole in the Rock

"Što se tiče sportskog padobranstva, prilika za ovakav let kroz rupu u stijeni ne postoji nigdje na svijetu osim kod nas. Ali kakva je to poslastica za padobrance - skok sa 300 metara visine, pa potom ulet u otvor brzinom od 200 km/h. Trebalo mi je godinu dana da sve organiziram i prikupim potrebne dozvole", rekla je Kelly Cullen, predstavnica padobranskog kluba koji je organizirao događaj dodavši kako je ovo velika stvar za promidžbu Novog Zelanda.

Net.hr