VIDEO  16-godišnjak u dva sata zaklao šest bikova!

inejdžer (16), koji je

prije dvije godine u Meksiku umalo izgubio život, kada mu je u koridi bik skoro probo srce, u subotu je bez značajnijih problema ubio čak šest bikova.

Mladi matador Jairo Miguel Sanchez Alonso jedan je od rijetkih 16-godišnjaka koji se odlučio na ovakav pothvat, koji se ne viđa često ni kod iskusnijih.

U areni svojeg rodnog grada Caceresa u Španjolskoj, Jairo je s osmijehom na licu i uz podršku publike u dva i pol sata poklao šest mrcina, kao da je rođen za to. Istina, za oduzimanje života pet nemani trebala su mu tri pokušaja, no jednu je ubio iz prve, zbog čega mu je pripao trofej kakav matadori najviše cijene - uši upravo pogubljene životinje.

Premda se mnogima izvan Španjolske čini prestrašnim da se bikovi, koji nisu nikome ništa skrivili, svako malo javno masakriraju na tako brutalan način, a još se strašnijom doima činjenica da je egzekutor tako mlad čovjek, u Španjolskoj s borbama u koridi nemaju problema, a zakonski su uredili da je upravo 16 navršenih godina minimum za sudjelovanje.

U nekim drugim državama starosna granica uopće ne postoji, što je Jairo Miguel dosad koristio u Meksiku, gdje je bikove klao niz godina.

rtl.hr