UZ TAMBURAŠE Sahranjen je Đorđe Balašević

Balaševićeva sahrana
Radio 021

Nešto prije 13 sati na Novom groblju u Novom Sadu sahranjen je Đorđe Balašević u krugu najuže obitelji. Tijelo su iz kapele ispratili tamburaši, piše Nova.rs.

Sahrani su prisustvovali članovi obitelji, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

Balašević je prije pet dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća. Preminuo je 19. veljače. Na osnovu odluke gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, danas je u Novom Sadu proglašen Dan žalosti. Građani su se opraštali od panonskog mornara nakon službene ceremonije.

Balaševićeva sahrana

Novosađani će se od Đorđa Balaševića, ambasadora Novog Sada i ambasadora Vojvodine, oprostiti u ponedeljak, 22. veljače, u 19 sati, kraj Dunava, na Keju žrtava racije, saznaje 021.rs.

Simbolično, uz lampione koji će se vinuti u nebo, ruzmarin, Balaševićeve pjesme i zbor opere Srpskog narodnog pozorišta, te posljednji pozdrav sa dunavskih čamaca, Novi Sad će odati počast svom panonskom mornaru. Planirano je da se cijeli događaj pod nazivom 'Noć kad je Đole preplivao Dunav' traje do 21 sat.