UDUPLANA PRODAJA Električni automobil za svega 4500 dolara

UDUPLANA PRODAJA Električni automobil za svega 4500 dolara

Broj prodatih primjeraka jeftinog kineskog električnog automobila s cijenom od, preračunato 4.500 dolara, premašio je broj prodatih Tesla automobila u Kini. Taj veoma kompaktni automobil se pokazao kao pravi mali hit i donio je kineskom proizvođaču automobila, SAIC Motoru, veliki prihod. Hong Guang Mini EV sa značkom Wulinga u Kini, proizvodi se u suradnji s američkim proizvođačem automobila General Motorsom.

Kako prenosi Autoblog, samo u prošlom mjesecu broj prodatih automobila se udvostručio u poređenju s brojem prodatih Tesla automobila. Iako je najpopularniji model za 4.500 dolara, uz doplatu od oko 500 dolara može da se dobije model koji ima ugrađen sustav klimatizacije.

Prema riječima stručnjaka, iako kaska za Teslom u smislu dometa jer s jednim punjenjem prelazi tek 160 km (ali, sasvim dovoljno za grad), kvaliteta i veličine, mali električni automobil to nadoknađuje na polju cijene i svoje veličine.

Zbog veličine automobil je moguće parkirati bilo gdje i praktičan je za velike i natrpane kineske gradove, prenosi B92. Mali električni EV se prodao u 25.778 komada samo u siječnju, dok se Tesla, za poređenje, prodao u 13.843 komada.

Iako je velika razlika u broju prodatih automobila, prodaja električnih automobila više klase je u velikom porastu u Kini, gdje je kompanija Tesla samo u prošloj godini povećala prodaju za duplo.