FOTO  U "Izgubljenom simbolu" spominju se i kravata i Hrvati

Već bi danas oni koji su na vrijeme osigurali primjerak najnovije knjige Dana Browna “Izgubljeni simbol” mogli doznati u kojem kontekstu stručnjak za simbole Robert Langdon spominje činjenicu da je riječ kravata zapravo etimološki povezana s “nemilosrdnom postrojbom hrvatskih plaćenika”. Što će ovaj toliko popularan pisac odgonetati pomoću kravata i Hrvata tek ćemo vidjeti. No u posljednjih nekoliko dana u javnost su dospjele neke naznake zapleta romana koji će u prvom izdanju biti tiskan u pet milijuna primjeraka.

Radnja se odvija u Washingtonu, a počinje u zgradi Kongresa. Bit će riječ i o masonskom hramu koji se nalazi nekoliko blokova od Bijele kuće i moćnim ljudima koji ga pohode. Istetovirani lik pod imenom Mal’akh traga za predmetom koji ima strahovitu moć, a skriven je negdje u Washingtonu.

Već uoči izlaska ovoga romana Washington se počeo pripremati za navalu turista koji će obilaziti mjesta iz romana, a isto čine i masoni koji očekuju veliko zanimanje za svoju tajnovitu organizaciju.

vecernji list