TRIPADVISOR IZDVOJIO Među top destinacijama za posjetiti u ovoj godini izdvojio se u jedan grad u susjedstvu

Dubrovnik Stari grad

Poznata platforma TripAdvisor za ocjenjivanje ugostiteljskih objekata, usluga poput izleta i tura te destinacija, objavila je nedavno listu najboljih i najpopularnijih destinacija za posjetiti u 2023. godini. Na popisu se našao i jedan hrvatski grad.

Prvo mjesto najboljih svjetskih destinacija već je drugu godinu zauzeo Dubai. U top 10 ušli su i Bali, London, Rim, Pariz, Cancun, Kreta, Marakeš, Dominikanska Republika i Istanbul.

Hrvatska se pak našla na listi najboljih europskih destinacija za 2023. godinu. TripAdvisor je na 20. mjesto popisa stavio Dubrovnik.

"Dubrovnik se oporavio od ratnih razaranja koja je pretrpio tijekom 1990-ih, a posjetitelji su se vratili u ovaj mirni grad. Smješten između Jadrana i Dinarskih Alpa, pristupačan je i ne pretjerano skup za gradski odmor za mnoge europske putnike. Posebno je šarmantan Stari grad, namijenjen isključivo pješacima", napisali su ranije iz TripAdvisora o Dubrovniku.

Prva mjesta na listi najboljih europskih destinacija za 2023. zauzeli su London, Rim, Pariz, Kreta, Istanbul, Barcelona, Madrid, Firenza, Lisabon i Edinburgh, prenosi B92. TripAdvisor je popis radio na temelju prošlogodišnjih recenzija i ocjena turista.