Superluksuzna jahta ruskog milijardera stigla u naše susjedstvo

Superluksuzna, 77 metara duga jahta 'Tango' u vlasništvu jednog od najmoćnijih ruskih milijaredera Viktora Vekselberga, ponovno je stigla u u dubrovačku luku Gruž. Jahta sivo-bijele boje leda mnogo više plijeni pozornost svojom gracioznošću nego veličinom.

Jer, od nje je mnogo većih jahti, ali se malo koje luksuzno plovilo može pohvaliti s velikom 'otvorenom' kinodvoranom, te palubnim bazenom koji se, zatvaranjem vrlo lako pretvara u platformu za slijetanje helikoptera.

U unutrašnjosti jahte se kriju spa-centar, sauna, teretana, velika blagovaonica i dnevni boravak s glasovirom. Tu je i više pomoćnih plovila, tendera i glisera, kao i jet-ski plovila za zabavu vlasnika i gostiju, navodi 'Dubrovački vjesnik'.

Jahta je izgrađena u škveru poznatog nizozemskog brodogradilišta 'Royal Van Lent', a ima kabine za samo 12 odabranih putnika i naravno, za vlasnika koji je od trenutka kad je kupio villu u Štikovici, postao čest gost Dubrovnika. Vekselberg je i vlasnik poznatog hotela 'Belvedere' kojemu međutim još nije poznato kada će krenuti obnova.

'Tango' plovi brzinom od 21 čvora, a izgrađen je po uzoru na mega jahtu 'Queen K', nastalu u istom brodogradilištu.