Sud naredio 23-godišnjaku da proda auto jer je bio brži od policije

BMW 440i
Ilustracija

Jedan 23-godišnjak iz Ludwigsburga u Njemačkoj, u blizini Stuttgarta, dobio je naredbu da plati sve kazne i ostao je bez dozvole na punih godinu dana, dok mu je sud također dao rok od tri mjeseca da proda svoj BMW 440i model u kome je uspio pobjeći policiji...

Vozač ovog BMW modela družio se sa svojim prijateljima na jednom trgu, gdje su prema navodima 'palili' gume. Kada je policija stigla na mjesto događaja, ovaj mladić je odlučio da im pobjegne. Uprkos velikim naporima koje su policajci uložili da ga sustignu, oni tvrde da se jednostavno nisu mogli nositi sa njegovim automobilom, prenosi AutoExclusive.

"Izvukao sam maksimum iz našeg policijskog kruzera sa 192 ks, ali jednostavno nije bilo šanse da ga pratim. Odustao sam u Marinestrassen zbog toga što više nisam bio u mogućnosti biti odgovoran za prosječne brzine od 120 km/h", izjavio je policajac njemačkom 'Stuttgarter Nachrichten'.

Slučaj je postao još opasniji tijekom policijske potjere ulicama grada Ludwigsburga. Dvadesetrogodišnjak je optužen za nekoliko prelazaka kroz crveno svjetlo i vožnju po nogostupu tijekom svog bjekstva, što je on demantirao na sudu.

On je priznao brzu vožnju, mada je izjavio da se uspaničio kada su policajci stigli i da je ovako odreagirao zbog velikog stresa izazvanog pandemijom. Sud mu je odao priznanje za odlazak kod psihologa za promet i sudjelovanje u terapijama između njegovog uhićenja i osude.

Sudija Ane Bolaher odlučila je uprkos svemu da mu oduzme vozačku dozvolu na još šest mjeseci, ostavljajući ga bez mogućnosti da upravlja motornim vozilima ukupno godinu dana. Ona je također odredila da on ima tri mjeseca kako bi prodao svoj automobil, naredivši da sedam tisuća eura od ukupne prodaje bude predato u državnu kasu. Ukoliko ne uspije prodati svoj automobil, on će mu biti zaplijenjen.

"Brz automobil nije igračka, već postaje oružje", zaključila je sudac Bolaher. "Ovaj mladi čovek je mogao ozbiljno ozlijediti majku sa djetetom ili bilo kojeg drugog pješaka".