Što je Feng shui ?

Drevni kineski znanstvenici otkrili su postojanje ovih energetskih linija prije mnogo stoljeća.

Te nevidljive atmosferske energetske linije su opisali simboličnim terminima, nazivajući ih Zmajevim kozmičkim dahom ako su bile povoljne ili Zmajevim dahom smrti ako su bile nepovoljne. Feng Shui je ime dano praksi korisnog skupljanja tih energetskih sila. Ljudi kineskog podrijetla odavno znaju za Feng Shui. Stoljećima se ta mudrost prenosila s koljena na koljeno usmenom predajom, tako da su neki - nepoznavajući njezine filozofske temelje, to počeli smatrati praznovjerjem.

Feng Shui je znanost življenja u skladu s okolinom, tako da pojedinac uživa najveće povoljnosti, mir i prosperitet zbog bivanja u savršenoj ravnoteži sa prirodom. Feng Shui drži obećanje života ispunjenog značajem onima koji prate njegove principe i pravila kod gradnje domova i poslovnih prostora.

Možda je znanje i praksa ove drevne znanosti omogućila kineskim imigrantima i njihovim obiteljima širom cijelog svijeta da uspiju i napreduju, gradeći pritom respektabilne biznise i živeći u skladnom odnosu sa svojim susjedima u njihovim novim domovinama.Feng Shui se ne može usko definirati niti kao znanost, sa "magičnim" formulama, niti kao umjetnost bazirana samo na instinktima.

One se ne moge ignorirati, niti zaboraviti.
Uistinu, današnji Feng Shui veterani često i uspješno koriste Feng Shui formule.
.

Izvor : fengshui-savjetovanje.com