'Što će biti sa Zrćem kada krenete kažnjavati seks na otvorenom?!'

"Ridikulozno je da se seks na javnom mjestu kažnjava kaznom od 3 do 5 tisuća kuna ili zatvorskom kaznom od 30 dana zatvora. Hrvatska nesmije biti mjesto na kojem će ostojićevi policajci zaskakati ljubavne parove po šumama i gorama te im naplaćivati drakonske kazne i trpati ih u zatvore.

Smatramo da je i sadašnji zakon davao dovoljno ovlasti čuvarima javnog reda i mira da mogu reagirati u slučajevima koji se žele regulirati novim zakonom. Predlagatelji zakona očito zaboravljaju da ne maju svi u Hrvatskoj plaće od 15 ili 20 tisuća kuna kako bi mogli plaćati ovakve kazne a pomisao da netko zbog vođenja ljubavi završi u zatvoru ne bi smjela stanovati u Hrvatskoj u 21 stoljeću", stoji u priopćenju te stranke.

Pitaju se i kakva je to reklama za hrvatski turizam koji je glavna hrvatska ekonomska grana i hoćemo li puniti zatvore turistima koji su se odlučili malo „opustiti" u prirodnim ljepotama lijepe naše.

"Što ćemo sa Zrćem i ostalim mjestima na koja turisti ne dolaze samo zbog toplog mora i ljepih plaža. Smatramo da bi se protiv ovakvog zakona trebao oglasiti i ministar turizma", pitaju se iz Zelene stranke.

Čudi ih i da Ranko Ostojić koji se svojevremeno predstavljao kao veliko borac za prava seksualnih manjina predlaže jedan ovakav zakon koji bi rigidno trebao kažnjavati seksa u prirodi.

"Pitamo hoće li se hapsiti i sudionici nekog od slijedećih gay parada zbog javnog iskazivanja nečega što se može podvesti pod seksualni čin", stoji također u priopćenju.

"Može se reći da je sreća je da se Adam i Eva u svom iskonskom obliku nisu zatekli u Hrvatskoj jer im vjerojatno Ranko Ostojić ne bi oprosti prvi grijeh", zaključuju na kraju.

Izvor: Jutarnji.hr