STANDARDI Raja sa biroa 'skinuta' sa Facebooka

Raja sa biroa
Raja sa biroa

Raja sa biroa, popularna satirična i humoristična Facebook stranica, čiju komunikaciju putem mimova je pratilo blizu 150.000 ljudi, obrisana je sa ove društvene mreže prije nekoliko dana. Obrisana je upravo od kompanije Facebook. Potvrdili su za N1 osnivači Raje sa biroa.

"Ugasio nas je Facebook. Znamo da je bilo više tisuća prijava kojima smo odolijevali, ali smo ovaj put ugašeni neosnovano, jer u zadnje vrijeme nismo objavili ništa sto se krši sa Facebook standardima. Dobili smo odgovor samo da kršimo standarde, iako to ni u jednom trenutku nije bilo tako. Iako smo uložili žalbu na kraju smo ugašeni, ali ne odustajemo", ističu Raja sa biroa, dodajući u svome prepoznatljivom stilu: 

"Neki nam kažu da iza toga stoji OSA. Ko će im ga znat', jedino ako je Mark Zuckerberg istaknuti član SDA", piše N1.

Kroz humor i satiru kritizirali su domaće, regionalne, ali i svjetske političare. Sve ono što bi u tom trenutku moglo nasmijati publiku. Dalo se primijetiti da redovno prate aktualnu društveno-političku situaciju u državi. A bliže se i lokalni izbori. Kome smeta Raja sa biroa?

"Sigurno ima veze i sa izborima da probaju nas ušutkati, ali mi im ne damo to. Nikad nećemo nestati i dopustiti im da budu bez nas. Jer znamo da nema tog političara kojem nismo trn u oku. Idu izbori ali idemo i mi sa istim tempom", navode. 

Prijetnje su njima svakodnevnica, kako kažu, to traje šest godina, ali se ne obaziru. "No, to nema veze sa našim gašenjem jer smo ugašeni neosnovano. Ugašeni, jer smo imali armiju pratitelja koja razmišlja isto kao i mi. Čak su nam prijetili i da će nas zaraziti koronom i prikopčati na Fikretove respiratore, ali mi nismo odustali", kažu Raja sa biroa.

Napravili su novu stranicu, ali uporedo se pojavilo još nekoliko sličnih sa njihovim fotografijama.  Ali publika, kažu, ipak ih prepoznaje, objavila je tv N1.