SIMBOLIČNO Auto Michaela Jordana prodaje se za samo 23 dolara

Mercedes S600 lorisner

Različiti suveniri i predmeti poznatih ličnosti se često prodaju za stotine tisuća, pa čak i za milijune dolara na aukcijama, ali ovog tjedna će jedna srectna osoba dobiti priliku da kupi skupi automobil koji je nekada vozio Michael Jordan za samo 23 dolara, simboličan iznos u čast broja na njegovom dresu.

Jedan od najpoznatijih dragulja u njegovoj kolekciji bio je Mercedes-Benz S600 Lorinser iz 1996. godine, koji je prodao prije nekoliko godina i procijenjen na 120.000 dolara, prenosi B92.

Nakon nekog vremena, novi vlasnik ga je pokušao preprodati, stavio na aukciju za 100.000 i dobio ponudu od čak 202.000 dolara, ali se kasnije ispostavilo da ponuđač nije imao novca da to plati, pa je sve propalo.

Sada ga je vlasnik ponovno dao na prodaju, ali ne na aukciji gdje bi ponovno dostigao šestocifreni iznos, već bukvalno za 23 dolara.

Zainteresirani, pišu američki mediji, mogu se prijaviti na aplikaciji, gdje će dobitnik prava na dobivanje ovog dijela sportske povijesti biti izabran žrijebom za vrijednost dnevnog trošenja u prodavaonici.

Automobil je iz 1996. godine, njegov motor raspolaže sa 394 KS i 570 Nm, a do stotke stiže za 6,2 sekundi, ali zbog Lorinser tuning paketa vjerojatno su te brojke i veće.