Saznatje kada su bočni udari vjetra na automobil opasni

Vjetar mjerenje
Ilustracija

Oluja može biti opasna za vozače. Njemački autoklub ADAC upozorava da je potreban oprez čak i pri umjerenoj jačini vjetra od oznake 5 (prema Beaufortovoj skali koja služi za ocjenjivanje jačine vjetra prema njegovim učincima – 29 – 38 km/h).

U slučaju jakog vjetra i nevremena vozači bi trebali biti još oprezniji za volanom nego inače, pa je bolje izbjegavati rute s mnogo drveća kako ih ne bi udarile grane koje mogu pasti. Pravilo je, usporite. Jer što sporije vozite, lakše je reagirati. 

Obje ruke moraju biti na upravljaču, a trebali bi i izbjegavati nepotrebne smetnje, poput glasne glazbe ili hands-free poziva, kako biste se mogli u potpunosti koncentrirati na promet, piše Revija HAK.

Kod jačine vjetra kod oznake 10 (89 – 102 km/h) ne vozite ako nije neophodno! U slučaju jakog nevremena (jačina vetra 10 – više od 103 km/h) ili uragana, Njemački automobilski klub (ADAC) savjetuje da uopće ne vozite automobil ili motocikl. Jak vjetar može lako izbaciti vozila s putanje, posebno ona s višim konstrukcijama kao što su kamperi i kamioni. Iznenadni bočni vjetar se često javlja na mostovima, na izlazima iz tunela ili u šumskim prolazima.

Šta učiniti ako ste napolju u oluji? Ako nalet vjetra od 70 km/h udari u vozilo koje se kreće brzinom od 100 km/h, može da ga pomjeri za jedan metar. Ako automobil vozi 130 km/h, onda ga može pomjeriti čak do četiri metra. Na otvorenim područjima opasnost se povećava na primjer na mostovima ili na izlazima iz tunela. 

Jaki bočni vjetrovi također mogu iznenada utjecati na automobil ako pri preticanju izađete iz zavjetrine kamiona. Vozila poput prikolica, mobilnih kućica i autobusa su posebno osjetljiva na bočne vjetrove dok nadogradnje kao što su krovne kutije ili montirani bicikli također povećavaju površinu udara.