S internet dečkom dogovorila samoubojstvo

Tinejdžerica iz okolice Beograda dogovorila je istovremeno samoubojstvo sa svojim rumunjskim internet dečkom, vršnjakom iz Bukurešta.

Njih dvoje su u virtualnoj ljubavnoj vezi posljednjih godinu dana. Oboje su poklonici Emo pokreta. Nakon što se mladić nije uspio ubiti, sve je ispričao policiji. Kako prenosi Press, 16-godišnjakinja je spašena u posljednji tren.

Rumunjski tinejdžer je popio otrov, ali srećom ne u dovoljnoj količini, pa su ga policija i liječnici uspjeli spasiti. Tad im je otkrio kako postoji jedna osoba u Srbiji koja u dogovoru sa njim također treba izvršiti samoubojstvo. Rumunjski Interpol je odmah o događaju obavijestio srpske kolege. U manje od sat vremena srpska kriminalistička policija, Hitna pomoć i Centar za socijalnu skrb uspjeli su pronaći 16-godišnjakinju koja se namjeravala ustrijeliti iz očeva pištolja.

Roditelji tinejdžerice su ostali u šoku kad ih je policija izvijestila o naumu njihove kćeri. Ipak, ispričali su kako su djevojku već vodili psihologu, jer su u posljednjih godinu dana kod nje primijetili znatne promjene ponašanja.

U jednom je trenutku rekla da nije izvršila misiju

"Roditelji su nam rekli da se zatvorila u sebe i doslovno postala ovisna o internetu. Djevojčica je u poruci svom virtualnom dečku napisala da će se ubiti iz očevog pištolja, ali nije napisala kada. S obzirom na to da je pištolj bio dobro osiguran, ne isključujemo mogućnost da je počela tražiti drugi način da si oduzme život. Podvrgnuta je psihoterapeutskom tretmanu, a psihologu je rekla kako je svjesna svog problema i želi surađivati. Jučer je bila u Centru za socijalnu skrb, ali su psiholozi utvrdili da joj je dovoljan kućni nadzor, nakon čega je otišla sa roditeljima", rekli su u srpskoj policiji.

Ipak, u policiji strahuju da bi tinejdžerica ponovo mogla pokušati izvršiti samoubojstvo, jer je u jednom trenutku rekla da nije izvršila misiju. "Problem je i što mi trenutno ne znamo da li je motiv rumunjskog tinejdžera bio da spasi svoju djevojku iz Srbije ili da odgodi čin njenog samoubojstva, kako bi to još jednom pokušali istovremeno", navode u policiji.

ezadar